Liseliler, 'dumansız aileler' için çalışacak

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, 'Dumansız Aileler Projesi' kapsamında 700 lise öğrencisinin sigaranın zararları konusunda eğitildiğini, bu gençlerin ailelerine ve çevredekilere bilgi vererek sigarayı bırakmak isteyenlere yol göstereceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, Malatya Valisi Doç. Dr. M. Ulvi Saran ile birlikte Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti. Prof. Dr. Tuncer, burada yaptığı konuşmada, Malatya'da kentsel açıdan müthiş bir değişimin olduğunu belirtti. Şehirdeki değişime katkı sağlamak amacıyla Malatya Valiliği ile birlikte Dumansız Aileler Projesi'ni hayata geçirdiklerini anlatan Tuncer, şöyle devam etti: "Malatya'dan Dünya'ya bir güneş doğuyor. Bir insanlık katliamı olan sigaraya karşı Dumansız Aile Projesini Malatya'da başlatıyoruz. Bu proje kapsamında yaklaşık 700 gencimiz eğitildi. Sigaraya karşı bir nefer, bir kahraman olarak çalışacaklar ve onlar da başka gençleri eğitecekler. İnşallah günün birinde Malatya il girişinde, Malatya sigarasız bir şehirdir diye bir ilan göreceğiz ve bu bütün Dünya'ya örnek olacaktır. Çünkü sigara gerçekten bir insanlık katliamıdır. Bugüne kadar bütün büyük savaşları katarsanız, burada ölen toplam insandan çok daha fazla insan sigaradan ölmektedir. Bunu mutlaka önlememiz gerekmektedir."

Vali Ulvi Saran da ile 1 yıl içinde çok iyi sonuçlar vermesini beklediklerini belirtti. Sigara kullanımında dikkate değer bir azalma beklediklerini anlatan Saran, "Çok önemli projeleri başarıyla yaşama geçiren kent bu çalışmada da Türkiye'ye iyi bir örnek olacaktır." dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da böylesine anlamlı bir çalışmanın Malatya'da başlatılmış olmasının memnuniyetini duyduğunu ifade etti. Sigaranın birçok ölümcül hastalığın en önemli nedeni olduğuna vurgu yapan Çakır, "İnsanlık için tehlike olarak görülen sigara, gençlerimizin ve toplumumuzun yeteri kadar bilinçli olmamasından dolayı tüketimi her geçen gün artmaktadır. Hocamızın da belirttiği gibi sigara, savaştan daha büyük bir felakettir. Sigaranın ne kadar tehlikeli ve sakıncalı olduğu halkımıza anlatılmalı. Bu tür projelerin uygulanması sigaranın bırakılmasında önemli rol oynayacağına inanıyorum. Malatya'nın pilot bölge olarak seçilmesi bizleri son derece mutlu etti. Projenin başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Malatya Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer'e kayısı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber