Osmaniye, zeytin ve zeytin ürünleri işleme sanayisinde söz sahibi olmak istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, "Binlerce zeytin ağacından önümüzdeki yıllarda önemli miktarda verim sağlanacak. Zeytin potansiyelimizi değerlendirmek ve Osmaniye'de üretilen zeytinin yine burada işlenerek, pazarlanması için Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kurma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Hatay'ın Erzin İlçesinde Faaliyet gösteren Erzin Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Osmaniye Valisi Celalettin Cerrahı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Osmaniye'de son yılarda gelişen sanayi ile birlikte tarımda da önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Vali Celalettin Cerrah, "İl ve ilçelerin temel tarım ürünlerinin Ülkemizde tüketiminin teşvik edilmesi gerekiyor. Biz de Osmaniye'nin temel tarım ürünü olan Osmaniye yer fıstığı konusunda çalışmalar yaptık ve başarılı olduk. Ayrıca bu tarım ürünlerinin sanayi ürünlerine dönüştürülmesi ve kullanım alanının genişletilmesi gerekiyor. Ürünün üreticiye kazandırabilmesi için bu şart." diye konuştu.

Kurulacak olan Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi'sinin, bütün fabrikalar bir arada olacağı ve şehir dışında bulunacağı için, çevre kirliliğini de önleyeceğini söyleyen Vali Cerrah, "Osmaniye'de zeytinyağı fabrikaları yılda 3-4 ay çalışıyor, onun dışında çalışmıyor. Kurulacak olan Sanayi Bölgesinde fabrikalarımız yılın 365 günü çalışacak. Çünkü sadece zeytinyağı değil, sabun ve yakacak da üretilecek. Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi'si kısaca sadece Osmaniye'ye değil çevre il ve ilçelere de hizmet verecek. Erzin ilçemizdeki çiftçilerde buraya gelerek ürettiği zeytini işleme konusunda ve zeytinyağını depolarda saklama konusunda İhtisas Organize Sanayi'sinden faydalanabilecek." ifadelerini kullandı.

Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren başkanı Ahmet Kürşat Yılmaz, "Türkiye önemli bir büyüme süreci içine girdi. Bu süreç içerisinde ekonomide önemli değişimler meydana geliyor. Örneğin ihracat konusunda önümüz açıldı. Türkiye'nin ticareti çok hızlandı." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber