Avrupalı Beyoğlu'na gelse AB'ye gireriz

Avrupa Birliği Bakanı Bağış, ''Her Avrupalı birkaç saatliğine dahi olsa Beyoğlu'na gelse, biz AB'ye çok kısa sürede gireriz'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu Belediyesi ile Kültür Kenti Vakfı'nın Turkcell'in sponsorluğunda düzenlediği 3. Kültürlerarası Sanat Diyalogları etkinliği, Türk ve Rum müzisyenlerden oluşan Cafe Aman Grubu ve Beyoğlu Belediyesi Gençlik Orkestrası'nın Beyoğlu Tepebaşı'nda verdiği açık hava konseriyle başladı.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yabancı konuklara hitaben, sözlerine İngilizce olarak, ''Güzel ülkeme, güzel şehrime ve en önemlisi seçim bölgeme geldiğiniz için teşekkür ederim'' şeklinde espri yaparak başladı.

Egemen Bağış, konuşmasını şöyle konuştu:

''Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği Bakanı olarak şunu iddia ediyorum; Her Avrupalı birkaç saatliğine dahi olsa Beyoğlu'na gelse, biz AB'ye çok kısa süre içinde gireriz. Çünkü Beyoğlu'nu gören, Beyoğlu'suz bir Avrupa'nın zayıf kalacağını, fakir kalacağını, yalın kalacağını anlar ve Türkiye'ye yapılan haksızlıklara bir an evvel son vermek için kolları sıvar.

Bu yüzden Avrupalılara ve Avrupa'dan gelen konuklarımıza bir çağrıda bulunarak sözlerime son vermek istiyorum. Döndüğünüz zaman tüm dostlarınızı İstanbul'a, Beyoğlu'na göndermeye çalışın, bana da yardımcı olursunuz. Kendi ülkenizde başlayan ayrımcılığa, İslamofobi, antisemitizm gibi çok tehlikeli hastalıklara da çare bulmuş olursunuz çünkü Beyoğlu'nun ruhu AB'nin en çok ihtiyaç duyduğu ruhtur. Biz de sizlerle bunu paylaşmaya hazırız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber