Üniversite öğrencileri, huzurevi sakinlerini mutlu etti

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Fen Bilgisi Öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında huzurevinde kalan yaşlılar için bir eğlence programı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Fen Bilgisi Öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında huzurevinde kalan yaşlılar için bir eğlence programı düzenledi. Eğitim Fakültesi yerleşkesindeki Nezahat Çeçen Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa AİÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu programdan önce yaptığı konuşmada gençlerin heyecanına ortak olmak için zahmet edip programa katılan yaşlılara teşekkür etti. Bayıroğlu, kültürümüzde büyüklerimize yani ataya saygının çok önemli olduğunu belirterek, toplum olarak yaşlıları toplumdan dışlamamamız, onlara sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Bayıroğlu, şunları kaydetti: "Biz de ataya saygı çok önemlidir. Büyüklerine saygı göstermeyen toplumlarda mutluluğu pek göremezsiniz. Biz eğer mutluluğu yakalamak istiyorsak, kendimizi gençliğimizi bilgin bir şekilde yaşamak istiyorsak büyüklerimize saygı göstermek ve onları sürekli hatırlamak durumundayız. Kültürümüzde büyüklerimiz bizim baş tacımızdır, evlerimizdeki en güzel yerleri onlara ayırırız. Kısaca onlar bizim için büyük bir nimet, onların kıymetini iyi bilmeliyiz. Ben, zahmet edip de buraya kadar gelen büyüklerimize teşekkür ediyor hepsinin ellerinden öpüyorum."

Huzurevinden özel servislerle konferans salonuna getirilen yaşlılar da böyle güzel bir program düzenledikleri için gençlere teşekkür etti. Yaşlılar için düzenlenen program kapsamında müzik dinletisi de yapıldı. Hem öğrenciler hem yaşlılar sahneye çıkıp birbirinden güzel türküler söyledi. Program sonunda öğrenciler yaşlılarla pasta kesip onlara çeşitli hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber