Bakan Yıldırım, EXPO'da kıtalar arası destek arıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020'nin Türkiye'de yapılması için üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini, ?Bundan sonra dost ve kardeş ülkelerin de bize destek vermesini sağlayacağız.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pazar günü Somali Konferansı'na katılan heyet başkanları ve bakan arkadaşlarımız bu konuda görüşeceğiz. EXPO 2020'nin Türkiye'de düzenlenmesi hususunda destek isteyeceğiz.? dedi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020'nin Türkiye'de yapılabilmesi için hükümet olarak tüm olanakların seferber edildiğini söyledi.

İzmir'de hayata geçirilen her türlü yatırımın, EXPO 2020'ni İzmir'de yapılabilmesi için de önemli bir adım olduğunu ifade eden Yıldırım, ?Daha yolun başındayız, ancak yaptığımız yatırımların meyvesini almaya başladık bile. Bugün İzmir, 200 metropol şehrin yer aldığı dünyanın en hızlı büyüyen metropol ekonomileri listesinde Şangay, Riyad ve Cidde'den sonra 4. sırada yerini aldı. Bu büyüme hızı bizim için çok önemli. Çünkü EXPO 2020'yi İzmir'e kazandırmak istiyoruz. Bunun için hükümet olarak top yekûn bir çalışma içindeyiz.? dedi.

"İZMİR'E 40 MİLYON TURİST AKIN EDECEK"

Yıldırım, EXPO 2020'nin İzmir'de yapılmasının İzmir ve Ege Bölgesi'ne 40 milyona yakın turist kazandıracağının altını çizerek, İzmir'i ziyaret edecek 20 milyon turistin ise yurt dışından geleceğini dile getirdi. Altı aylık periyotta İzmir'e gelecek 40 milyon ziyaretçinin sadece İzmir'e değil, Ege Bölgesi ve Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını vurgulayan Yıldırım, ?Biliyorsunuz, Paris'te düzenlenen ilk adaylık sunumu için bizzat gittim ve İzmir'i geçmişten geleceğe anlatan çok kapsamlı bir sunum gerçekleştirdik. Şimdi yapmamız gereken şey İzmir için planladığımız tüm projelere hız kesmeden devam etmek ve ivedi bir şekilde tamamlamak.? diye konuştu.

EXPO 2020 İÇİN DESTEK TURLARI

EXPO çalışmalarında mevzuat ve organizasyon açısından arzu ettikleri noktaya geldiklerini belirten Yıldırım, EXPO 2020'nin Türkiye'de yapılması için hükümet, yerel yönetim ve İzmir'in sivil toplum kuruluşlarının üzerlerine düşen görevi yerine getirdiğini ifade etti.

Bundan sonra dost ve kardeş ülkelerden destek gelmesi için çalışacaklarını kaydeden Yıldırım, Somali Konferansı'na katılan heyet başkanları ve bakanlardan destek istediklerini ve olumlu sonuç aldıklarını söyledi.

Yıldırım, Somali Cumhurbaşkanı Sheikh Sharif Sheikh Ahmed'in yanı sıra Doğu Afrika Topluluğu Genel Sekreter Yardımcısı Julius Tangus Rotich, Brezilya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Michel Temer, Etiyopya Başbakan Yardımcısı Hailemariam Desalegn ve Avusturya Başbakan Özel Temsilcisi Bob Mcmullen'in de aralarında bulunduğu heyetle görüşeceklerini açıkladı. Yıldırım söz konusu görüşmede EXPO'nun neden Türkiye'de düzenlenmesi gerektiğine ilişkin sunum yapılacağını belirterek, ?EXPO 2020'nin Türkiye'de düzenlenmesi hususunda destek isteyeceğiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber