Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner'in üzüm bağlarına yönelik endişesi

Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, üzüm bağlarında tespit ettikleri gelişim bozukluğunun tüm bağlara yayılmasından endişe ettiklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öner yaptığı açıklamada, ilçede 60 bin dönüme yakın bağ olduğunu, bu nedenle üzüm ile anılan bir ilçe olduklarını söyledi.

İlçede üretilen üzümün yüzde 90'ının şıralık olduğunu ancak 3 yıldır bağlarda gelişim bozukluğunun baş gösterdiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Üzüm bağlarında tespit ettiğimiz gelişim bozukluğunun tüm bağlara yayılmasından endişeliyiz. Şu an yüzde 40 oranında bir yayılma var. Bunun yayılmasının önlenmesi için yetkililerden destek bekliyoruz. Bu hastalığa bir an evvel bir çare bulunsun. Üzüm ilçemiz ve köyleri için milli servettir. 60 bin dönüm bağ yıllık 25-30 bin ton üzüm rekoltesi demektir" dedi.

Öner, ilçede etkili olan dolu nedeniyle çiftçilerin zarar gördüğünü belirterek, bu nedenle çiftçilerin bankalardan çektiği kredilerin ertelenmesini istediklerini söyledi.

Gercüş ilçesine bağlı Doruk köyü muhtarı Cemal Sabuktekin, bağlarda tespit ettikleri gelişim bozukluğu nedeniyle çiftçilerin mağdur olduğunu, bazı çiftçilerin banka kredilerini ödeyemez hale geldiğini belirtti.

Çiftçi Veysi Gündüz ise, bağlarımızı budayıp bakımını yaptıklarını ancak hepsinin neredeyse kuruma noktasına geldiğini ifade ederek, mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber