Şarkışla'da içme suyu arıtma tesisinin temeli atıldı.

Şarkışla'da içme suyu arıtma tesisinin temeli atıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçenin su sıkıntısını gidermek amacıyla Beşik Kale mevkisine inşa edilecek olan içme suyu arıtma tesisinin temel atma törenine, Sivas Valisi Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Kasım Gültekin, bazı protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Kolat, Belediye Başkanı Gültekin'e gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Şarkışla'nın su meselesi göreve geldiğim 2009 yılında bana intikal eden önemli problemlerden bir tanesiydi. ve biz her gelen bakanlarımıza, hükümet yetkililerimize bunu intikal ettirdik. Sağ olsun bakanımız Veysel Eroğlu, bu işi ciddi olarak ele aldı ve hükümet meselesi haline getirdi. Kanak Barajı'nı programa aldılar, yapımı devam ediyor" diye konuştu.

Kanak Barajı'nın ve bu arıtma tesisinin ilçedeki su sorununu çözüme kavuşturacağını ifade eden Kolat, "Bu projenin devreye girmesi, tesisin yapılmış olması, Kanak Barajı'ndan önce bitmesi, Şarkışla'nın inşallah su problemi olmayacağı ve uzun süre idare edeceğini göstermektedir" dedi.

Belediye Başkanı Kasım Gültekin ise "Şarkışla'mızda yıllardır süre gelen arsenik problemini çözme kısmet ve şerefiyle onurlanmış durumundayız. Şarkışla ile el ele gönül gönüle verildiğinde, 'olmaz, çözülemez' denilen problemleri bir bir çözmenin azmi ve kararlılığını gösteriyoruz. İşte bu gün de bu tabloyla bunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Gültekin, "İnşallah 8'inci ayın biri itibariyle ilçemizin içme suyunu da arsenikten arındırılmış, ozon klorlama sistemiyle donatılmış ve şehrimizde şu an kullanılan suyla mukayese edildiğinde tamamen düzenli bir içme suyuna kavuşturmuş olacağız" dedi.

Gültekin, açılışa katılan Vali Kolat, diğer yetkililer ve vatandaşlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından, su arıtma tesisinin temeli atıldı. Vali Kolat ve beraberindekiler, daha sonra, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce verilen kurslara katılan kursiyerlerin hazırladığı serginin açılışına katıldı.

Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde oluşturulan serginin açılışını, Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat ve Kaymakam Abdullah Uçgun'un eşi Duygu Uçgun, kursiyer kadınlarla birlikte yaptı. Sergiyi gezen Kolat, okuma yazma kursuna katılan kadınların şiir dinletisini takip etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber