Kılıçdaroğlu: İşsizlik ve terör sorunu 10 yıldır çözülemedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işsizlik ve terör sorununun 10 yıldır çözülemediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Uşak Gençlik Kolları'nın İstanbul Düğün Salonu'ndaki kongresine katıldı. Partililere hitaben yaptığı konuşmasında hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, ülkenin, terör ve işsizlik sorunları nedeniyle gerilediğini belirtti.

İktidarın işsizlik ve terör için politika üretemediğini savunan Kılıçdaroğlu, ülkenin dış politikası konusunda da yanlışlar yapıldığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, ?Suriye'de demokrasi yok diyenler önce Suudi Arabistan, Kuveyt ve her şeyden önce ülkemize bakmalıdır.? diye konuştu.

Türkiye'nin ihracatta da hak ettiği yerde olmadığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Konya kadar nüfusu olan Hollanda'nın bile tarım ihracatında Türkiye'yi 8'e katladığını aktardı. Kılıçdaroğlu, yeni CHP ile her konuda tam demokrasi ve eleştiriden çok çözüm getiren bir parti olduklarına dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ?Hükümetin gençlerle ilgili projesi yoktur. Tek projesi olan CHP'dir. Biz kim olursa olsun ayrımcılık yapmayız ve insan olarak bakarız. Ayrımcılık asla yapmadık yapmayız. Sosyal demokrasinin birinci kuralı insanlar arasında ayrım yapmamaktır. Bizim hedefimiz herkesi kazanmak ve herkesle beraber iktidara yürümektir. Sosyal demokratların ikinci önemli görevi insani sevmek ve saygı duymaktır. Bu nedenle kimseyi ötekileştirmeden çalışacağız. Düşünce özgürlüğüne her zaman, her yerde, her imkânda savunmaya devam edeceğiz. Bir ülke medya baskı altında ise yargı bağımsız değilse, bir genç poşu taktı diye 11 yıl ceza alıyorsa bu zulümdür. CHP demokrasi ve sosyal demokrasiyi ülkemize getirmiştir. Biz yeni bir devrime hazırlanıyoruz. Demokrasi ve özgürlük devrimini getireceğiz. Demokrasi özgürlük bu ülkede yok.? şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ?Bekir Coşkun bir yazı yazdı diye Genelkurmay muhtıra veriyorsa bu ülkenin hali içler acısıdır. Hollanda Konya'dan daha küçük bir Avrupa ülkesi. Konya'dan küçük Hollanda 80 milyar dolar ihracattan kazanıyor. 77 milyon nüfuslu her türlü imkâna sahip ülkemizin ise 120 milyar dolar. Bizde her türlü imkân varken Hollanda'yı geçemedik. Bunun iyi olmasındaki tek engel AKP'dir. Gençler neden işsiz olduğunu merak ediyor. Büyüyen bir ülkede gençlerin işsiz olması ayıptır. Elin parası ile büyümeye kalkarsanız işsizlik hep olur. Türkiye'yi en iyi hale getirecek olan CHP'dir. Bu düzeni halktan yana değiştireceğiz. Herkesin memnun olduğu bir sistem getireceğiz. Bizim kuracağımız düzende memnun olmayan tek kesim rantçı kesim olacak."

BAŞBAKAN'A GİDİP 'GELİN TERÖR SORUNUNU BİRLİKTE ÇÖZELİM' DİYECEĞİM"

Bir ülkenin temel felsefesinin üretmekten geçtiğini, Çiftçi, sanayici ve işçi üretmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin dinamikleri siyasette boğuldu. Hep beraber barış içinde kavgasız yaşayalım. Bu ülkenin yıllarca çözülmeyen iki temel sorunu var. İşsizlik ve terör sorunu. 10 yıldır çözülemedi. İşsizlik ve terör giderek büyüdü. Balıkesir'de, Ankara'da, Çankırı'da şehit ailelerine söz verdim. 'Bize neden çözmüyorsunuz?' dediler. Biz de iktidarın AKP'de olduğunu söyledik. Biz sözümüzü tutup yol haritamızı çizdik. Ben bu ülkede kimsenin burnu kanamasın, kimsenin anası ağlamasın istiyorum. Bu ülkede kardeşçe yaşayamıyoruz. Batının tuzağına düşüyoruz. Başbakan'a gideceğim ve gelin beraber çözelim diyeceğim.? açıklamasını yaptı.

?Yabancılar bu işin çözümüne katkı veremez.? diyen Kılıçdaroğlu, ?12 Eylül darbesinden sonra gençlere 'siyasetle uğraşmayın' dendi. Bir ülkenin gençleri siyasetle uğraşmaz ise ülkenin geleceği olmaz. Gençlerin siyasette önünü açacağız ve söz söyleyen hale getireceğiz. YÖK belasından Türkiye'yi kurtaracağız. Üniversite yönetiminde gençleri de aktif kılacağız. Öğrenciler kendi üniversitesinde de söz sahibi olacak ki yönetmesini öğrenecek. Gittiği yerlerde vicdanı ile karar verme yeteneğine sahip olacak. Gençler bu ülkenin geleceğidir. Ülke sevgi ve bağımsızlığına ortak payda oluşturalım. Gençlerimizi iktidara geldikten sonra her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına yollayacağız. Bu şekilde ülkemiz 5 yıl içinde gelişecek.? ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Suriye konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, ?Suriye ile nerede ise savaşa gireceğiz. Ne işimiz var Suriye'de. Irak'taki bilanço ortada iken ne yapacağız orada. Suriye'de demokrasi yokmuş. Suudi Arabistan'da mı, Kuveyt'te mi demokrasi var. Onu bırakalım Türkiye'de mi demokrasi var? Cezaevlerinde 600 öğrenci var. 4 bin 700 öğrencinin ilişiği kesilmiş okullardan. Ailelerin okusun diye gönderdiği çocukları ülkesine sahip çıktığı için cezalandırıldı. Üniversite gençliğinin beğenmediğimiz küçük taşkınlıklarına göz yummalıyız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber