Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıvedi, Bitlis'te açılışlara katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Bitlis'te Sebze ve Gıda Hali ile Bilgi ve taziye evi açılışına katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Belediyesi tarafından yaptırılan Sebze ve Gıda Hali'nin açılışına katılan Tanrıverdi yaptığı konuşmada, artık ülkelerin birbirleri ile olan yarışının yanında şimdilerde şehirlerin birbiri ile rekabet eder duruma geldiğini söyledi. Tanrıverdi, ?Bitlis'te böylesi güzel bir alanda sebze ve gıda halinin yapımı başlıyor. Sebze halinin Bitlis'e, bölgemize, ülkemize ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum. 2013 yılında bitirilmesi planlanan bu güzel binamızın daha erken bitirilmesinin pazarlığını belediye başkanımız yaptı. Burada 15 Kasım'da bitirilmesi planlanıyor. Bunlar güzel şeyler. Temel atmaların ve temellerin unutulduğunu çok gördük. AK Parti döneminde böylesi güzel hizmet binalarının temelleri atılmakta ve temeli atılırken de tarihi ilan edilmektedir. Bitlis'in Ankara ile gönül bağını güçlendirmesi sonucu böyle güzel hizmetler ortaya çıkarıyor. Çevre yolarından, hal binalarına, kentsel dönüşümlerinden üniversite binalarının yapımına kadar. Bitlisli çok şey kazanmaktadır. Başbakanımızın dediği gibi eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Dolayısıyla AK Partililer olarak sürekli eser bırakmak için koşuşturuyoruz? şeklinde konuştu.

?Artık dünyada şehirler yarışıyor? diyen Tanrıverdi, ?Ülkelerin yerine şehirlerin yarıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Önceden Türkiye'ye, Amerika'ya, Fransa'ya gidiyorum derlerdi. Şimdi tam tersine döndü. Türkiye'ye gelecek turist ve işadamları İstanbul'a, Ankara'ya ve Bitlis'e gidiyorum diyor. Türkiye'den gidenlerde Londra'ya veya Paris'e gidiyorum. Şehirlerin konuşulduğu bu ortamda, şehirlerimizin geri kalmaması gerekiyor. Bu yarışta en önde olması gerekiyor. 2009 yılı seçimlerinde AK Parti olarak marka şehirler sloganıyla o seçimde yarıştık. Yarışın sonucunda önemli belediye aldık. Bin 656 belediyeler, AK Partili belediye. Bu belediyelerimizde önemli hizmetlerin yapıldığını ve çalışmaların olduğunu görürsünüz. Şehirlerini imar ederken, halkının gönlünü alan belediye başkanlarını görürsünüz. Şehirlerimizde birliği beraberliği, kardeşliği sağlıyoruz, dostlukları geliştiriyoruz ve uzlaşmayı sağlıyoruz. Uzlaşma kültürünün yerleşmesini temin ediyoruz. Kenti kendimiz değil, kentliyle birlikte yönetiyoruz. Ortaya koyduğumuz çalışmalarla şehirlerimizde önemli eserler önemli hizmetler ortaya çıkmaktadır? ifadelerini kullandı.

Daha sonra Tanrıverdi, Bitlis Belediyesi tarafından yapılan Saray Mahallesi Bilgi Evi ve taziye evi açılışına katıldı. Tanrıverdi, ?Yerel yönetimler toplumların en çok hizmet etmesini bekledikleri ilk kamu kurumlarıdır. Belediyeden söz edilirken insanların doğumundan ölümüne olarak lanse edilir. Şimdi artık belediyeler ölümden sonrası için de hazırlıklar yapıyorlar. Mezarlıklar ve taziye evleri de bu hizmetlerdendir. Yerel yönetimleri güçsüz olan yerlerde bunlardan söz etmek mümkün değildir. Köyden kente göçler yerel yönetimlerin hizmetlerinin şeklini de değiştirmiştir. Eğitim ve ulaşım hizmetlerinin ihtiyaçları doğmuştur. Bu ihtiyaçları yerine getirmek için belediyeler çok güzel hizmetleri yerine getirmiştir. Yerel yönetimlerin asli görevlerini yerine getirmenin yanında sosyal görevleri yerine getirerek, çocuklara, yaşlılar ve gençlere yönelik sosyal çalışmaları yerine getirmeye başlamıştır. İşte Belediye Başkanı Fehmi Alaydın bu hizmeti yerine getirmek için bugün yeni tesislerin açılışını ve temelleri atıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise, ?Mahalle sakinleri cami imamı ile birlikte belediyeye gelerek camilerinin sıkıntıları olduğunu taziye evi talebinde bulundular. Çok sıkıntılı olduğumuz dönemlerin başında geldiler. gelen heyete mahalle sakinlerinin ceplerinden bir kuruş çıkmadan bu mahalleye bu hizmeti ben getireceğim. O gün aldığımız o projeyi bugün bitirdik. Herkesin katkısı oldu. Özellikle Hüsamettin Peker, Erol Ersan ve Ziya Eren'e teşekkür ediyorum. Emeği geçenleri kutluyorum. Küçük bir sembolik açılış törenidir. Bu hizmet binamızı tamamen mahallenin hizmetine sunduk. Ancak belediye olarak bütün imkanlarımızı buraya seferber edeceğiz. Her mahallede birer taziyeevi oluşmaya başladı. En üst katı da okuma salonu olarak dizayn edildi. Kütüphane, bilgisayar odası var. Bir görevli ve bir üniversite mezunu arkadaşımızı buraya tahsis ettik. Pazartesi günleri tatil olacak. Her bilgi evinde üniversite mezunu bir arkadaşımızı görevlendireceğiz. Bunun gibi 4 adet sosyal tesis yaptık. Toki, Mahallebaşı, Muştakbaba, 8 Ağustos mahallesi ve Kurubulak semtine de yapacağız. Bu hizmetleri yaygınlaştıracağız. Mahalle sakinleri de bu tesislere sahip çıkacak. Bundan sonra eksik kala diğer eksiklikleri de gidereceğiz? şeklinde konuştu.

Saray Mahallesi Bilgi ve Taziye Evi binasının kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Saray Mahallesi Bilgi ve Taziye Evi'nde bilgisayar odası, kütüphane, okuma salonu, taziye evi ve yönetici odası bulunuyor. 3 katlı olan bina sponsorlar sayesinde inşa edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber