Savcı 'rapor yetersiz' dedi, yeni bilirkişi atadı

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun antremanda kaza yaparak ölümüyle ilgili soruşturmada savcı yeni bilirkişi atadı. Eski bilirkişi raporunda, "Aslı'nın ölümünde ihmal var" demişti.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SİNAN AYDIN

Erzurum'da geçirdiğikaza sonucu yaşamını yitiren milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada savcı, bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu belirterek, yeni bilirkişi tayin etti. 12 Ocak'ta Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yapan Nemutlu, kayağının ayağından çıkması sonucu düşerek pistin kenarındaki tahta kar perdelerine çarpınca boynu kırılmış ve kaldırıldığı hastanede beyin kanaması ve akciğer yaralanmasındanhayatını kaybetmişti. Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatıyla müfettiş görevlendirilmişti. Bakan Kılıç'a sunulan raporda ölümde ihmal olduğu görüşüne yer verilmişti.

AYNI ÜNİVERSİTEDEN

Genç kızın ölümüyle ilgili savcılık soruşturması kapsamında tayin edilen bilirkişi ölüme, ihmal ve eksikliğin neden olduğunu belirten 9 sayfalık bir rapor hazırlamıştı. Bilirkişi Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Spor Sağlık Bilimleri Anabilim dalı öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Fatih Kıyıcı, raporunda, "Sporcunun kayağının çıkması, kötü son için başlangıç olmuş. Kazazede, pistin genişliği uluslararası standartlarda yani 30 metre olması gerekirken 24.5 metre olduğundan direkt kar perdelerine çarpmıştır. Kar perdesinde herhangi bir önlem olmaması, çarpma anında ölse de ilk müdahale ve ambulansa götürülmesi için gerekli ekiplerin bulunmaması, ambulansın 20-25 dakikada Erzurum'dan gelmesi, normal bir kaza sonrasında bile kişinin sağlığınıciddi şekilde etkileyecek ihmal ve eksikliktir. Kar perdeleri mutlaka süngerle kaplanması gerekir. Piste güvenlik ağlarının uygulanması, sağlık ekiplerinin eksiksiz çalışmasını önermem akademik ve vicdani sorumluluğumdur" demişti. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, raporun yetersiz olduğu gerekçesiyle yeni bilirkişi olarak Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Spor Yönetim bilimleri Anabilim dalında görevli Doç. Dr. Orhan Mızrak'ı tayin etti. Mızrak'ın kazayla ilgili bilimsel veriler hazırlayıp, olayın gerçekleştiği Konaklı bölgesinde inceleme yapacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber