İzmir Büyükşehirde itfaiye eri sınavını kazanan ama atanmayanlar için kanun çıkarıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimi yıl Danıştay, itfaiye eri alımındaki sözlü sınavı durdurmuştu.

MADDE 5 ? 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. Bazı belediyeler bu iptal kararını gerekçe göstererek, sınavı yapılmış alım sürecini durdurlar. Bunlardan birisi de İzmir Büyükşehir belediyesi idi.

İşte sınavı kazanmış ancak ataması yapılmamış olanlar için kanun çıkarıldı. 3 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6321 sayılı Kanunun ilgili maddesi şu şekildedir:

?GEÇİCİ MADDE 7- Bu Kanunun 52 nci maddesine göre çıkarılan Yönetmelik çerçevesinde ?İtfaiye Eri? kadro unvanına atanmak üzere açılmış olan sınav sonucunda başarılı oldukları ilan edildiği halde herhangi bir sebeple atamaları yapılmamış olanlar, bu işlemler sebebiyle dava açmış olmaları halinde davadan vazgeçmeleri, açmış oldukları dava lehlerine sonuçlananlar ise mahkeme tarafından karara bağlanmış tazminat veya geriye dönük maaş haklarından yazılı olarak feragat etmeleri kaydıyla, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde atama işlemleri tamamlanarak göreve başlatılır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber