Korsan taksiye binen vatandaş 216 lira ceza ödeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle İstanbul'da yaygın olarak görülen korsan taksiler için kanun çıkarıldı. Ancak, Kanunun 2. fıkrasında "Ayırıcı işareti bulunmayan üçüncü fıkra kapsamındaki araçlardan taşımacılık hizmeti alanlara da birinci fıkrada belirtilen cezanın üçte biri oranında idari para cezası uygulanır.? şeklinde düzenleme yapılmıştır. Maddenin atıfta bulunduğu fıkra gereğince korsan taksiye binenler 216 TL ceza verilecek.

3 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6321 sayılı Kanunun ilgili maddesi şu şekildedir:

MADDE 3 ? 2918 sayılı Kanunun ek 2 nci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

?İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine, bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına birinci fıkrada gösterilen idari para cezası üç kat olarak, fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde tekerrürü halinde ise beş kat olarak uygulanır. Ayrıca, araç her defasında altmış gün süre ile trafikten men edilir.

Ayırıcı işareti bulunmayan üçüncü fıkra kapsamındaki araçlardan taşımacılık hizmeti alanlara da birinci fıkrada belirtilen cezanın üçte biri oranında idari para cezası uygulanır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber