748 mucide 100 bin TL

Hükümet bu yıl 748 girişimciye 100 bin TL hibe vererek projelerini destekleyecek. Sanayi Bakanı Nihat Ergün, "Hibe projesiyle bir tane Bill Gates çıkarabilirsek bizim için yeterli olur" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin "Bill Gates'ler yetiştirmek" amacıyla başlattığı "Genç girişimciye 100 bin TL hibe" projesinde bu yıl 296 kişiye destek kararı çıktı. Son 3 yıl içinde 452 genç girişimcinin destekten faydalandığını anlatan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bu yılki başvuru sayısının son 3 yıla denk olduğunu söyledi. Bakan Ergün, bütçeyi arttırarak yapılan bin 597 başvurudan 296'sını destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

BİR BILL GATES YETER

Ergün, girişimciler arasında 3 yılda çok başarılı işlere imza atan, prototip aşamasında olan, seri üretime geçenlerin olduğunu ancak fikrini ürüne dönüştüremeyen girişimcilerin de bulunduğunu söyledi. Yola çıkarken bunu göze aldıklarını belirten Ergün, gençlere, "Batarsanız da canınız sağ olsun" dediklerini hatırlatarak, "Toprağa atılan her tohum bitmez ama bitenler bize kâfidir. Bu projeyle bir tane Bill Gates çıkarabilirsek, bir tane dünya çapında marka oluşturabilirsek, bizim için yeterli" dedi.

500 BİN TL MÜJDESİ

Birinci fazda başarılı olan tekno girişimciler için ikinci fazda kullanacakları 500 bin TL'lik yeni bir destek programı hazırladıkları müjdesini de veren Ergün, "Tekno girişimcilerimizi sık sık önemli işadamlarıyla buluşturuyoruz. Ülkemizde katılım sermayesi ve risk sermayesi gibi kavramları geliştirecek adımları da atıyoruz. Ciddi vergi kolaylıkları da gelecek" diye konuştu.

TEKSTİLCİYE İP KOLAYLIĞI

Mucit girişimcilerin geliştirdiği ürünlerden biri de tekstilcilere büyük kolaylık sağlayacak. Yüksek görünürlüklü lazer donanımlı sistemle kopan 'ip'e hemen müdahale edilecek. Böylece defolu ürün çıkması önlenecek.

ROBOT YAPAN DA PİL YAPAN DA VAR

İHA'LARA KIZILÖTESİ GÖREV: Projeyle sivil veya askeri amaçlara hizmet edecek İnsansız Hava Araçları'na (İHA) müşterilerin istediği programlar yüklenecek. Örneğin duman ve ateş tespiti yapması istenen İHA'ya renkli ve kızılötesi alıcılar yerleştirilecek, hava aracı üzerindeki gömülü sistem gerektiği şekilde programlanacak.

DOKTORA GİTMEDEN TEST: Taşınabilir, kullanılması kolay, uygun maliyetli kızılötesi görüntüleme yazılım sistemiyle, doktor hasta hastaneye gelmeden görüntülerini elektronik ortamda görebilecek. Tedavi önerisini yapabilecek.

YÜRÜME ROBOTU: Temel olarak çeşitli nedenlerle, beyinde yürüme merkezi fonksiyonunu kaybetmiş hastalar ve yürüme zorluğu çeken hastaların yeniden yürümeyi öğrenebilmelerine imkân tanıyan robotik yürüme simülatörü tasarlanıp imal edilecek

SES PİLİ: Ses pili, laptop, iPad, telefonlar bağlantı ve güç kablosu olmaksızın kablosuz ses desteği sunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber