03/06/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni, İstanbul CNR'da devam ediyor. Şölen ve olimpiyatla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi'ne katılacak, valiliği ziyaret edecek, toplu açılış yapacak. (15.30-17.00-17.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ve Kocaeli'nde partisinin il kongrelerine katılacak, İstanbul Kuruçeşme Arena'da gerçekleştirecek Aktif Gençlik Konseri'n izleyecek. (11.30-14.00-21.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin'de, Erdemli Belediyesi'ni ziyaret edecek, 24. Geleneksel Türkmen Şöleni'ne katılacak. (13.45-16.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Konya'da. Davutoğlu, il danışma toplantısına, Konya İl Emniyet Müdürlüğü geleneksel pilav gününe katılacak, AK Parti Ereğli ilçe teşkilatını ziyaret edecek. Bakan Davutoğlu, AK Parti il koordinasyon toplantısı ile Türkçe Olimpiyatları'nın gala yemeğinde de bulunacak. (10.00-20.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da, Unilever Dondurma Fabrikası'nın temel atma törenine katılacak. (11.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de, Kayserispor Olağan Genel Kurulu, İbrahim Tennuri Hazretleri anma programına katılacak, AK Parti il kadın kolları üye kayıt standını, Mobilya Yan Sanayi Fuarı'nı ve AK Parti il gençlik kolları üye kayıt standını ziyaret edecek. (10.00-15.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Bursa'da çeşitli programlara katılacak. (14.00)

"Mamak'ta hakim ve savcılar yatıştırıcı ilaç alarak duruşmalara çıkıyorlardı" (Özel)

12 Eylül 1980 askeri darbesinde işkence yapılan yerlerin başında gelen Mamak Cezaevi'nde, hakimler ve savcıların yatıştırıcı ilaç alarak duruşmalara geldiği ortaya çıktı. Bu itirafı yapan ise 23 yıl önce bir röportaj veren dönemin Mamak Askeri Cezaevi Müdürü Albay Raci Tetik. Darbeyi 'savaş' olarak niteleyen Tetik, savaşta her zaman iyi şeyler olmayacağını belirtiyor. Kenan Evren ile Kore'de 9. kafilede beraber olduklarını anlatan Tetik, talimatnamelerin Genelkurmay'dan geldiğini vurguluyor. Raci Tetik ile yapılan bu röportajın kupürleri, önümüzdeki duruşmada, delil olarak Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulacak.

12 Eylül'de cezaevine konulmadan hastaneye kaldırıldı, içerideymiş gibi işlem gördü (Özel)

12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştirenlerin yargılandığı 12. Ağır Ceza Mahkemesi, müdahillik taleplerini 'suçlarla ilgili belge, bilgi, tanık ve benzeri deliller' olmadığı gerekçesiyle reddetti. Ancak döneme ilişkin belgeler, gözaltına alınan insanlara önce işkence yapılıp sonra cezaevine konmuş gibi işlem yapıldığını ortaya çıkarıyor.

12 Eylül mağduru Tahir Canan 31 yıldır tutuklu (Özel)

12 Eylül darbesinde hüküm giymiş ve halen cezaevinde olan Tahir Canan'ın çocukları, babalarını artık dışarıda görmek istiyor. 12 Eylül 1980 yıllarında Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP ) sözcülüğü yapan Canan, iddialara göre polis fezlekesiyle siyasi iki kişiyi öldürme sucundan gözaltına alınarak adli makamlarca 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tahir Canan tutukluluğu süresince çıkan şartlı tahliyeden faydalanarak 1991 yılında özgürlüğüne kavuştu. 1993 yılında Adıyaman'a büyük annesini ziyarete giden Canan, polis kontrolünde eski HKP üyesi olduğundan dolayı tekrar tutuklanarak cezaevine konuldu.

Nazım Hikmet, ölümünün 49. yılında Moskova'daki mezarı başında türkülerle anılacak.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, doların aşırı değerlenmesinin Avrupa ülkelerinin ekonomik sorunlarından kaynaklandığını, Merkez Bankası'nın daha hızlı müdahalede bulunması gerektiğini söyledi.

Beko Basketbol 1. Ligi Play-Off 3. maçında Beşiktaş Milangaz ile Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (17.00)

Beşiktaş eski başkanlarından Mehmet Üstünkaya mezarı başında anılacak. (10.30)

Türkiye Tenis Federasyonu'nun ev sahipliğinde ve TEB'in sponsorluğunda yapılacak TEB Sokak Tenisi etkinlikleri, Taksim'de başlayacak. (13.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber