Erzurum Valiliği, SODES uygulamalarını kitaplaştırdı

Erzurum Valiliği, Sosyal Destek Programı (SODES) proje uygulamalarını şeffaflık ve hesap verebilirlik adına kitaplaştırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik ayrıca SODES'ten yararlanmak isteyen kişi ve kurumlar için de el kitabı bastırdı.

Yerel dinamikleri harekete geçirmek, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyo- ekonomik sorunları gidermek amacıyla uygulanan SODES projeleri kitaplaştırıldı. Erzurum Valiliği son iki yıldaki SODES projelerinin içeriği ve bunlara ödenen miktarları bastığı kitapta kamuoyu ile paylaştı. Vali Sebahattin Öztürk, demokrasilerde merkezi yönetimlerin şeffaflık ve hesap verebirliğinin önemli olduğunu dile getirdi. Son iki yılda SODES projelerinden yararlandırılan sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin önemli yer tuttuğunu anlatan Vali Öztürk, kamuoyunun doğru ve sağlıklı bilgilendirilmesini amacıyla söz konusu kitabı yayınladıklarını söyledi.

Öztürk, 2010 yılında 57, 2011'de ise 87 SODES projesinin uygulamaya sokulduğuna işaret etti. Vali Öztürk, uygulamaya sokulan projeler için Kalkınma Bakanlığı'nın son iki yılda 18 milyon lira aktardığına dikkat çekerek,"Erzurum'da dezavantajlı kesimlerin sosyo- ekonomik hayata aktif katılımlarını sağlamak amacıyla uygulamaya sokulan SODES projelerinde ilimiz iyi bir noktaya geldi. Proje uygulamalarından kimlerin, nasıl yararlandığını kamuoyuna sunmak için hazırladığımız kitapları şeffafık ve hesap verebilirlik adına yayınladık." dedi.

Vali Öztürk, önümüzdeki hafta içerisinde Yakutiye Kent Meydanı'nda SODES Tanıtım Fuarı da düzenleneceğine vurgu yaparak, "Erzurum SODES projelerinden yararlanmayı öğrendi. Özellikle projelerin çoğunun kadın ve çocukların eğitimine yönelik olması bizleri sevindiriyor. Tanıtım Fuarı'nda STK'ların ve kamu kurumlarının hazırladığı projeler yer alacak." şeklinde konuştu. Vali Öztürk, kurum ve kuruluşların daha iyi SODES projeleri hazırlayabilmeleri için el kitabı bastırıp dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber