Bilecik'te üniversite seferberliği

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2005 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik'e üniversite kurulması için mahalli idareciler ve sivil toplum örgütleri seferberlik başlattı.

Vali Aynan Çevik başkanlığında kurulan komitede, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Özgünlü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan bulunuyor. Bilecik Üniversitesi'nin kampüs alanı olarak şu anda meslek yüksek okulunun bulunduğu araziyi düşünen komite, Dumlupınar Üniversitesi'nin yeni bir bina yapıldığı takdirde öğrenci sayısını artıracağını belirtmesi üzerine, öncelikli hedef olarak fakülte binası yaptırılmasına karar verdi. Kampüse yakın olan 80 dönümlük arazinin fakülte binası yapılmak üzere kamulaştırılacağı kaydedildi. Söz konusu arazinin, fakülte binası yapılmak üzere kamulaştırılması kararının İl Genel Meclisi'nden geçtiği öğrenildi.

Kamulaştırma çalışmaları bittikten sonra, fakülte binasının projesi Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Bilecik'in Valiliği'ne verilerek, bu projeye uygun olarak binanın hafriyatının belediye tarafından yapılacağı belirtildi.

Vali Ayhan Çevik, fakülte inşaatı için esnaf ve sanayicilerden destek beklediklerini söyledi. Çevik, üniversiteye gelir sağlamak için eşantiyon malzemeler hazırladıklarını, bunların üzerine reklam basılarak halka satılacağını açıkladı. Çevik, "Komitemiz, Bilecik'e üniversite kurulması için inançlı bir şekilde çalışmalara başladı. Bu çalışmaya Bilecikliler'in de inanarak katılacağını umuyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber