Vekilden müdüre yersiz suçlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2005 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi vererek, Karaburun'un Gerence Koyu'nda yapılacak bir orkinos yetiştirme çiftliğine, yöre halkının tepkisine rağmen olumlu Çevre Etki Değerlendirmesi verildiği ve İzmir Çevre ve Orman Bölge Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Tatar'ın da balık çiftliği sahibi olduğu iddialarını gündeme getirmişti.

Yazılı olarak yanıtlanmak üzere TBMM'ye verilen önergede, Karaburun Gerece Koyu'nda deniz üzerine kurulacak 60 bin metrekarelik orkinos yetiştirme tesisine Çevre Etki Değerlendirmesi olumlu kararı verildiği belirtilerek, "Bilindiği gibi ÇED değerlendirme toplantıları ilgili kurumların temsilcileri ve yöre halkının katılımıyla yapılmaktadır. Dolayısıyla bu tesisler, bütün kurumların özellikle yörede yaşayan halkın mutabakatıyla belirlenen alanlara kurulur.

Yaptığım araştırmada, söz konusu Aqua Kocaman Ltd. Şirketi'nin doğal ve arkeolojik sit olan Gerence Koyu'nda orkinos yetiştirme tesisi kurmasıyla ilgili ÇED toplantısında, yöre halkı ve çevre koruma dernekleri, bu tesisi istemediklerini açıkça belirtmişlerdir. Buna rağmen olumlu ÇED raporu verilmesi düşündürücüdür. Esasen, İzmir İl Çevre Müdürü'nün de balık çiftliği sahibi olduğu ve mesleki dayanışma ve başka nedenlerle bu tesislerin kurulmasına bir şekilde yardımcı olduğu iddiaları vardır" ifadelerine yer verildi.

Soru önergesi üzerine Çevre ve Orman Bakanlığı talimatıyla yapılan incelemede, Çevre ve Orman Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Tatar adına kayıtlı bir balık çiftliği bulunmadığı, soru önergesine konu olan orkinos çiftliğiyle ilgili verilen 'Çevre Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı'nın da eski Çevre İl Müdürü Vildan Gündoğdu zamanında verildiği, Osman Tatar'ın o dönemde henüz bu göreve atanmamış olduğu belirtildi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber