'Dağdaki keklik yumurtasını toplamak keklik neslini bitirir'

Kayseri Yahyalı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı H.Osman Tarlacı, dağlarda rastladıkları keklik yumurtalarını evlerine getiren veya bulunduğu yerde imha eden vatandaşlara tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarlacı, keklik neslinin devamının sağlanmasının önemine işaret etti.

Osman Tarlacı, yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların dağlarda buldukları keklik yumurtalarını evlerine getirdiklerini ya da yerinde imha ettiklerini duyduklarını belirtti. Doğaya ait olan kekliklerin aynı zamanda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)'ne sebep olan kenelerin toplayıcısı olduğunu hatırlatan Tarlacı, kekliklerin neslinin korunmadığı takdirde kenelerle mücadele etmenin zorlaşacağını vurguladı.

İnsanların avlanmayı yanlış anladıklarını söyleyen Tarlacı, geçen yıl doğaya bıraktıkları 500 kekliğin bile kaçak avcılar tarafından yakalandığını belirtti.

Doğa dengesinin korunması için kekliklerin yaşatılması gerektiğini belirten Tarlacı, vatandaşlardan keklik yumurtalarını toplamamasını istedi.

Gebe tavşanların da yakalandığı duyumu aldıklarını anlatan Tarlacı, bu olayın son bulması için Yahyalı Müftüsü Ahmet İnceler'i de ziyaret ederek, halkı bu konuda duyarlı olmaya çağırması için yardım isteyeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber