Lice İlçe Jandarma Komutanı'na hain bir tuzak kurulmuş

Diyarbakır'ır Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Kurt'un terör örgütü tarafından kurulan hain bir tuzakla şehit olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ır Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Kurt'un terör örgütü tarafından kurulan hain bir tuzakla şehit olduğu ortaya çıktı. İlçe Jandarma Komutanı'nın, mayınlı saldırıda şehit olan uzman çavuş için olay yerine giderken ikinci mayının patlatılması üzerine şehit olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice'de 2 askerin şehit olduğu saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, Lice ilçesi kırsal kesiminde sürdürülen operasyonda araziye döşenmiş iki ayrı mayına basan iki jandarma personelinin şehit olduğunu hatırlattı. Toprak, "2 Haziran 2012 günü saat 20.45 sıralarında Lice ilçesi Abalı köyü sınırları içerisinde Diyarbakır ? Bingöl Karayolu'nun 50. kilometresinde yol kesen PKK/KCK'lı teröristler, Diyarbakır'dan Trabzon'a seyir halinde olan yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu şahsın kaçırılması ve bir şahsın da aracının yakılması olayı ile ilgili olarak, 4 Haziran 2012 günü anılan bölgeye operasyon yapılmıştır.? dedi.

Vali Toprak, yapılan operasyonda saat 07.30 sıralarında mayına basan jandarma uzman çavuşun olduğunu belirterek, "Bu olayla ilgili olay bölgesine olay yeri inceleme ekibi ile birlikte intikal etmekte olan Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ercan Kurt, aynı bölgeye yakın bir başka noktada ikinci bir mayına basarak şehit olmuştur. Konuyla ilgili olarak başlatılan operasyonel faaliyet devam etmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır diliyorum.? ifadelerini kullandı.

Mustafa Toprak, 2 Haziran 2012 günü kaçırılan İngiliz uyruklu bir kişinin de 3 Haziran 2012 günü akşam saatlerinde serbest bırakıldığını ve Bingöl'ün Genç ilçesine geldiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber