Türk Telekom ihalesinde zarflar 1 Temmuz'da saat 14.00'de açılacak

Haber Giriş : 25 Haziran 2005 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK Telekom'un yüzde 55'inin blok satış ihalesine girecek dört grup dün tekliflerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na verdi. Teklifler 1 Temmuz Cuma günü açılacak ve ihale aynı gün sonuçlandırılacak. Türk Telekom için 4 grup tekliflerini ÖİB Başkanı Kilci'ye verdi. Katılımcıların, iş planları 1 hafta incelenecek. İhale için yeterli görülenlerin büyük finali 1 Temmuz'da yapılacak. Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirmesine ilişkin iş planı incelemesinde 100 üzerinden 75 puan alan yatırımcıların fiyat teklifleri 1 Temmuz Cuma günü açılacak. İhale, aynı gün sonuçlandırılacak. Türkiye'nin en büyük özelleştirmesi olarak gösterilen Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin blok satışı için yatırımcılar tekliflerini dün Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) dün sundu. İhaleye; beklendiği gibi "Koç Holding- Carlyle Grubu, Oger Telekom, Çalık Grubu- Etisalat-Dubai İslamic Bank ve Turktell-Genpa- Tekofaks" ortak girişim grupları teklif verdi. ÖİB Başkanı Metin Kilci'nin başkanlığını yaptığı Telekom İhale Komisyonu huzurunda, katılımcıların teklifleri öncelikle "şekil ve belge" yönünden denetlendi. Komisyon, yatırımcılar tarafından sunulan dosyalarda Rekabet Kurumu Bildirim Formu, ihaleye girmek için aranan diğer belgeler ile 2005-2010 dönemine ilişkin iş planı ile fiyat teklifinin bulunup bulunmadığını tek tek incelendi. Kilci, inceleme sonunda 4 ortak girişim grubunun da belgelerinin şartnamede aranan koşullarda eksiksiz ve usulüne uygun olduğunu açıkladı. Kilci, katılımcıların, iş planlarının incelemesinin 1 haftaiçinde tamamlanacağını bildirdi. Bu kapsamda yapılan incelemede, 100 üzerinden 75 puan alan yatırımcıların fiyat tekliflerinin 1 Temmuz'da açılacağını belirtti. 75 puanın altında kalan yatırımcı ya da yatırımcı grupları ihaleden elenecek.

PAZARLIK OLACAK

Kilci, iş planı barajını aşan yatırımcı gruplarının fiyat tekliflerinin 1 Temmuz Cuma günü saat 14.00'te açılacağını ifade etti. Bunun üzerine söz alan Koç Grubu Hukuk Müşaviri Kenan Yılmaz, fiyat tekliflerinin açıklanacağı gün pazarlık sürecinin işletilip işletilmeyeceğini sordu. Kilci, "Telekom İhale Komisyonu tarafından gerekli görülmesi halinde en yüksek teklifi veren iki yatırımcı grubu pazarlığa davet edilecek" dedi. Pazarlığın, kapalı tekliflerin değerlendirilmesinin ardından söz konusu olabileceğini belirten Kilci, "Aynı gün kapalı tekliflerin açılmasının akabinde ihaleyi sonuçlandıracağız. Yani 1 Temmuz'da" diye konuştu.

TEKLİFLER ARKADAN ALINDI

Türk Telekom özelleştirmesine karşı ÖİB'nin binasının önünde bazı gruplar protesto gösterisi yaptı. Yatırımcılar, göstericilerden bazılarının domates ve yumurtalı saldırısına uğradı. Bu nedenle bazı yatırımcıların, binanın arka tarafında bulunan pencereden teklif dosyalarını sundukları görüldü.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber