Yıldırım Belediyesi'nden Davutkadı Hazretleri'ni anma programı

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi, Davutkadı Hazretleri'ni anma programı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünlü bir Türk bilgini olan ve Bursa'da kadılık yapan Davutkadı Hazretleri, Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu'ndaki törenle anıldı. Adını türbesinin bulunduğu mahalleye de veren Davutkadı Hazretleri için Kur'an-ı Kerim okundu. Yıldırım Belediyesi Mehter Takımı'nın çaldığı marşlarla devam eden etkinlikte, kılıç kalkan ekibi ve Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nin semazenleri gösteri yaptı.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mefail Hızlı, Davutkadı Hazretleri'nin hayatı, felsefesi ve Bursa'ya kattığı değerler konusunda bilgi verdi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise şunları söyledi: "Yıldırım Belediyesi olarak genel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, kültür sanat etkinlikleriyle de sosyal belediyecilik hizmeti yapıyoruz. Bugün burada ünlü bir Türk bilgini olan Davutkadı'yı anıyoruz. 1541 yılında Bursa'da vefat etmiş, bu yüce zat tasavvuf ve din konularında yazdığı eserlerle adından bu günde bahsettirmektedir. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Davutkadı Hazretlerini anma programımızı gelenekselleştireceğiz."

Anma töreni sonunda Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu'ndan mezun olan Milletvekili Mustafa Öztürk'e okulun eski müdürü olan İbrahim Sevim tarafından, Mustafa Öztürk'e ait mezuniyet belgesi takdim edildi. Okul Müdürü Fatih Mehmet Kaya'da Milletvekili Mustafa Öztürk'e plaket takdim etti.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber