Öğretmenevi kimlik fotokopinizi alabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde konaklayan misafirlerden kimlik fotokopisi alınıp alınmayacağı hakkında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 250i 2012 tarihli ve2289sayılı görüş yazısı.

Söz konusu görüş yazısında aşağıdaki hususlar belirtilmiştir.

1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu ve Kimlik Bildirme Kanunu'nun Uygulanması ile ilgili Yönetmelikte, "ücretli veya ücretsiz, gündüz veya gece yatacak yer gösterilen yerli veya yabancı herkesin kimliği ile geliş ve ayrılış tarihleri, konaklama yeri kayıt defterine günü gününe geçirilir.

Bu yerlerde kalacak kişilerin, kendilerine verilecek kopyalı bir örnek konaklama belgesini doldurarak imzalamaları ve sorumlu İşleticiye vermeleri şarttır. Konaklama belgesindeki bilgiler, kişinin kimliğini belirten geçerli resmi belge ile karşılaştırıldıktan sonra, konaklama yeri kayıt defterine aktarılır" denilmekle olup belirtilen mevzuatla kişilerin söz konusu kayıtlarının tutulması kapsamında kimlik fotokopilerinin alınacağına dair bir husus ver almamaktadır.

Ayrıca Kamu hizmetlerinin Sunumunda uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikle, vatandaş beyanına güvenen, şeffaf bir kamu yönetimi oluşturulması amaçlandığından, 1774 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik hükümleri doğrultusunda konaklama kayıtlarının tutulması esnasında ilgili kişilerin kimlik fotokopilerinin alınmaması ve ilgili mevzuatta belirtilen esaslar çerçevesinde kayıtların tutulması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber