Kozan Orman İşletme Müdürlüğü yangın sezonuna hazır

Adana'nın Kozan ilçesi Orman İşletme Müdürü Atilla Özalp, sorumluluk alanlarının yangına 1. derece hassas ormanlardan oluştuğunu söyledi. Özalp, yangınla mücadele konusunda bütün hazırlıklarını tamamladıklarını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkemizdeki orman yangınlarının yüzde 93'ünün insan kaynaklı olduğunu kaydeden Özalp, yüzde 7'sinin ise yıldırım ve enerji nakil hatlarından çıktığını aktardı.

İhmal ve dikkatsizlik sonucu her yıl binlerce yağın çıktığını ifade eden Özalp, yangınlara müdahale konusunda çağın en son teknolojisini kullandıklarını dile getirdi. Araç takip sistemi, elektronik gözetleme ve sayısal telsiz sistemleriyle yangınlara hızlı ve etkin bir müdahale imkanına sahip olduklarına işaret eden Özalp, ?Bizim işimizde zaman, her şey demektir. Çıkabilecek küçük bir kıvılcım, birkaç dakika sonunda hava şartlarına ve arazinin yapısına bağlı olarak büyük bir yangına dönebilir. Bundan dolayı gelen bütün ihbarları çok önemsiyoruz. Vatandaşlarımızdan, ormanlık alanda bir duman veya ateş gördükleri takdirde ücretsiz Alo 177 nolu hattı aramalarını rica ediyoruz.? diye konuştu.

Sorumluluk sahasındaki yangınlarla mücadele için hazırlıkların tamamlandığını belirten Kozan Orman İşletme Müdürü Özalp, ekiplerin her an müdahaleye hazır durumda belirli noktalarda konuşlandırdıklarını söyledi.

Özalp, yangınlara karşı, 11 arozöz, 4 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı, 2 dozer ve 1 grayder, 5 gözetleme kulesi ve 212 personelle 24 saat görev yaptıklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber