İzmir Metrosu'nda yeni bir aktarma istasyonu yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN-metro aktarmasında rahatlık sağlayacak Hilâl Aktarma İstasyonu ile Kahramanlar Akıncılar'a yapılacak yeni karayolu altgeçidi için sözleşme imzalayarak yer teslimi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de İZBAN ve metro yolcularına, Hilâl ile ikinci bir aktarma istasyonu rahatlığı yaşatılacak. Bu sayede yolculuk süresi kısalacak. Hilâl Metro İstasyonu'na entegre olacak yeni bir banliyö aktarma istasyonu sayesinde, İZBAN ile metronun Halkapınar Aktarma İstasyonu'nda kesişmesinden dolayı yaşanan yolcu yoğunluğu da büyük ölçüde azalacak. Hilâl Banliyö İstasyonu'nun da Halkapınar gibi aktarma işlevi göreceği yeni düzenleme sonucunda Üçyol yönünden metroyla gelen yolcular, İZBAN'la Menderes yönüne aktarma yapabilmek için Alsancak'a girmek zorunda kalkmayacak. Menderes yönünden gelen yolcular da aynı şekilde Alsancak'a girmeden, Hilâl Aktarma İstasyonu'nu kullanarak metroya geçerek Üçyol yönüne gidebilecek.

Öte yandan İzmir Banliyö Sistemi kapsamında daha önce emniyet açısından kapatılan Kahramanlar-Akıncılar hemzemin geçidinin bulunduğu noktaya, karayolu altgeçidi yapılacak. Arabalar ve bölgede oturan vatandaşlar, karşıdan karşıya geçişler için bu altgeçidi kullanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, bu iki yatırımın inşaat çalışmalarını 300 günde tamamlaması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber