28 Şubat'ın mağdurlarından Prof. Dr. Seyyar: Hakkımı helal ediyorum

28 Şubat'ın mağdurlarından Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar, kendisine haksızlık edenlerin helallik istemesi üzerine, hakkını helal ettiğini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

28 Şubat'ın mağdurlarından Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar, kendisine haksızlık edenlerin helallik istemesi üzerine, hakkını helal ettiğini söyledi.

28 Şubat sürecinde uğradıkları muamelelerin, kendisine ve ailesine büyük üzüntü yaşattığını ifade eden Seyyar, ancak pişman olanların helallik isteğini belirtti. Bu isteği geri çevirmek istemediğini ifade eden Seyyar, inancı gereği herkese hakkını helal ettiğini vurguladı. Seyyar, ?Şahsî ve ailevî yönden çektiğimiz maddî ve manevî sıkıntılar netice itibariyle geçici olmuş, aktif sabır göstermenin sonucunda Allah'ın yardımıyla son bulmuştur. Herkese hakkımı helal etmem inancımın bir gereği.? dedi.

Prof. Dr. Ali Seyyar, 28 Şubat post modern darbe sürecinde özel internet sitesinde Said Nursi'nin sözlerine yer verdiği gerekçesiyle üniversite yönetimi tarafından hakkında soruşturma açıldığını ve 'öğretim üyelerinin taşıdığı sıfatın vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunma gerekçesiyle' ?uyarma' cezası verildiğini söyledi. Bu gerekçeye oldukça üzüldüğünü belirten Seyyar, cezanın kaldırılması için 1. Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu, mahkemenin web sayfasında yer verilen Batı ve Doğu medeniyetlerine ait 163 düşünürün sosyal içerikli sözlerinin yayınlandığı sitede 272 vecizenin bulunduğu ve sözlerin suç unsuru taşımadığına kanaat getirdiğini kaydetti. Seyyar, ayrıca doçent olmasına rağmen 5,5 yıl doçent kadrosu verilmeyerek yardımcı doçent olarak çalışarak düşük ücretle cezalandırıldığı da vurguladı.

Baskılara boyun eğmediği için başka bir olayda da üç yalancı şahitle 'başörtülü öğrencilere ders veriyor' diye kendisine iftira atıldığını belirten Seyyar, ?Bu şahitlerden birisi benden helallik istemişti. Ben de hakkımı helal ediyorum. Ayrıca o dönem üniversite yönetiminden bana haksızlık edenlerde pişman olduklarını belirttiler. Herkese hakkımı helal ediyorum. Ayrıca o dönem bir siteden ev alacaktım. Ancak o site sakinleri ?başımız belaya girer' diye benim ev almamı engellemişlerdi. Onlara da hakkımı helal ediyorum." diye konuştu.

'PİŞMAN OLANLAR AF DİLEMELİ, MAĞDURLAR UZATILAN ELİ GERİ ÇEVİRMEMELİ'

28 Şubat mekanizmasına dolaylı ve doğrudan katılanların bilimsel gelişmenin önünü tıkadığını ve birçok kişinin hakkına tecavüz ettiğine dikkat çeken Seyyar, ?Ancak 28 Şubat mağdurlarının birçoğu ya sesini duyuramamakta, ya çektiklerini içlerine atmakta, ya yaşadıklarını Allah'a havale etmekte ya da zalimlere beddua etmektedirler. Yapılan bazı haberler ise sosyal barışın yeniden tesisine yönelik bir başlangıç da olabilir. Bilerek veya bilmeyerek 28 Şubat'ın mekanizmasında yer almış, fakat bundan dolayı pişmanlık duyanlar, mazlumların ahını almak yerine onlardan helallik dileyebilirler. Mazlumlar da gurur yapmadan yaşananları unutmalı ve uzatılan eli geri çevirmemelidirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber