Öğrenci ve velilerden okulun imam hatip okuluna cevirilmesine tepki/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İZMİR'in Buca ilçesindeki Çakabey İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri, okulun 4+4+4 eğitim sistemine göre imam hatip okuluna çevirelecek olmasına tepki gösterdi. İlçe milli eğitim müdürlüğüne yürüyen öğrenci ve veliler, planlamanın geri alınması için hazırladıkları dilekçelerini teslim etti.

Eğitim sistemindeki tartışmalı değişikliklerden olan 4+4+4 eğitim sistemi, İzmir'de öğrenci ve velileri sokağa çıkardı. Buca ilçesinde yaklaşık 80 yıldır eğitim verilen Çakabey İlköğretim Okulu'nun, imam hatip okuluna çevirilme kararını duyan veliler, çocuklarıyla Çevik Bir Meydanı'nda toplandı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE YÜRÜDÜLER

Ellerindeki dövizlerle tepkilerini dile getiren yaklaşık 200 veli ve öğrenci, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Müdürlük bahçesine alınmayan protestocular, ana kapı önünde gösterilerine devam etti. Zaman zamanda veliler ile polisler arasında tartışma da yaşandı. Okuluma dokunmaö sloganları atan protestoculardan, kararın geri alınmasına yönelik toplanan imzalar, grup arasından seçilen temsilcilerce İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne teslim edildi. Çıkışta açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Fahriye Yalçın, Bizler köklü bir geçmişe sahip olan ouklumuzun aynı şekilde eğitime devam etmesini istiyoruz. Çocuklarımızın başka okullara gönderilmesine karşı çıkıyoruz ve bunun için mücadele edeceğizö dedi. Protestocular açıklamaların ardından olaysız olarak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber