Kastamonu Ahşap Fuarı'nın logosu belirlendi

Kastamonu'da 8-11 Eylül 2011 tarihleri arasında birincisi düzenlenen Ahşap Fuarı'nın ikincisi için çalışmalar sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2'nci kez düzenlenecek Ahşap Fuarı için logo yarışması düzenleyen valilik, yapılan başvurularda 600 eserden Ahşap Fuarı'nın yeni logosunu belirledi.

Logo yarışmasında toplam 500 kişiden oluşan 600 çalışma yer aldı. Komisyon, öncelikle yaptığı inceleme sonrası bu rakamı 10'a kadar düşürerek, eser sahiplerine, tekrar revizyona giderek çalışma yapmaları yönünde yazı gönderdi. 10 eser sahibinden biri yeni çalışma göndermezken, bir tanesine de aynı eseri tekrar değerlendirmesi istendi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, düzenlediği basın toplantısında, son yapılan çalışmalarla birlikte 8'e düşen eser arasından Kastamonu Ahşap Fuarı'nın yeni logosunun belirlenmesi için düzenlenen yarışmada, Ankara'dan katılan Erhan Acar'ın kazandığını açıkladı.

Bundan sonraki süreçte ağaç kakanı maskot olarak kullanacaklarını belirten Vali Bektaş, logo ile sembolün farklı şeyler olduğunu ve kendilerine profesyonel grafikerler tarafından bu yönde yapılan uyarıları dikkat alarak, geçtiğimiz yıl tasarlanan ağaç kakanlı logodan vazgeçtiklerini söyledi.

İlk hedeflerinin, ağaçkakan sembolünü biraz daha geliştirerek yeni bir tasarım elde etmek için bu yarışmayı düzenlediklerini vurgulayan Bektaş, komisyon tarafından yeni logonun farklı bir şekilde belirlendiğini belirterek, ?Asıl amacımız, Ahşap Fuarı'nın tanınmasını arzuluyorduk. Bu da iyi kötü gerçekleşti. Kastamonu'da herkes bir ahşap potansiyelinin olduğunun farkına vardı. Artık ?ahşap' Kastamonulular tarafından biliniyor. Bundan sonra ?ahşap'ın il dışında ulusal boyutta tanınmasını sağlamak. Bunun için de ilk adım olan logoyu belirledik.? dedi.

Kastamonu Valiliği tarafından düzenlenen Ahşap Fuarı Logo Yarışması'nda 1'inci olan eser sahibi Erhan Acar'a 10 bin TL para ödülü verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber