Bakan Ergün: Başkanlık sistemi tartışılsın

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ziyaretleri kapsamında 10'uncu Türkçe Olimpiyatları kapsamında Tokat'a gelen 25 ülkeden 75 öğrencinin katıldığı konseri izledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ziyaretleri kapsamında 10'uncu Türkçe Olimpiyatları kapsamında Tokat'a gelen 25 ülkeden 75 öğrencinin katıldığı konseri izledi. Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda düzenlenen etkinliklere Tokat halkı büyük ilgi gösterdi. Etkinlikten saatler önce stada gelenler stadı hınca hınç doldurdu. Yoğunluktan dolayı saha içerisine de binlerce insan alındı. Stada giremeyenler ise etkinliği dışarıya kurulan dev ekran ile takip etti. Stadyuma kurulan platformda öğrenciler sıra ile sahne alarak Türkçe şarkı ve türkü seslendirdi. 75 öğrenci seslendirdikleri Türkçe eserlerle statta Şölen havası estirdi. Yaklaşık 2.5 saat süren konseri izlemeye gelenler keyifli anlar yaşadı.

BAKAN ERGÜN TEBRİK ETTİ

Program sonunda sahneye çıkan Bakan Ergün, etkinliklere katılan öğrencileri tebrik ederek, "Çok değişik ülkelerden gelen değerli öğrencilerimiz, misafirlerimiz aramızda. Aslında onlar konuşuyorlar. Onların konuştuğu yerde biz ne konuşabiliriz ki. Onların söyledikleri, söylemek istedikleri bizim söyleyeceklerimizden çok daha anlamlı şeyler. Bu akşam burada onları hepimiz yüreğimizde hissediyoruz. Hareketli oyunları birbiri ile ahenkli bir şekilde oynayabilirler. Aslında dünyada çatışma olamayabilir. Bu başarıla bilir. Bunun başarılabileceğini de kardeşlerimiz çok güzel bir şekilde gösterdi. Yeryüzünde barışı, huzuru, adaleti, insanlığı, iyiliği yayanlar siyasetçiler ve ordular değildir. Ordular ve siyasetçiler, barışı, huzuru, insanlığı koruyabilseler yeter, bozmasalar yeter. Yeryüzünde barışı, iyiliği, insanlığı yayanlar aslında dervişlerdir, tüccarlardır. Bu belki de dünyanın en güzel Sivil Toplum Kuruluşu hareketidir. Bizim milletimizin içinden çıkmış bir faaliyettir" dedi.

Bakan Ergün, daha sonra etkinliğe sponsor olan firma yetkilileri ve protokol üyeleri ile birlikte sahneye çıkarak hep birlikte Türkçe Olimpiyatlarına katılan çocuklarla, havai fişek gösterileri altında 'Yeni Bir Dünya' isimli parçayı seslendirdi. Bakan Ergün, buradaki programın ardından özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber