AIDS testinde damgalama bitiyor

Sağlık Bakanlığı, HIV taşıdığından şüphelenen kişilerin Gönüllü Danışmanlık Test Merkezi'ne giderek isim vermeden test yaptırabilmesine olanak sağlayınca test duyarlılığında artış oldu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Türk Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, buralarda kişilere XXX benzeri kodlar verildiğini belirterek, ?Kimsenin çekinmesine gerek yok. Artık isim vermeden kişi AIDS olup olmadığını öğrenebiliyor? dedi.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve özellikle AIDS nedeniyle insanların damgalandığını belirten Torunoğlu, şunları söyledi: ?1985'ten bu yana toplam AIDS'li sayımız 5 bin 400 civarında. Bunlar bildiklerimiz ama modelleme çalışması yaptırdık. Türkiye'de AIDS'li sayısı bu rakamın 3 katı olabilir sonucu çıktı. Yani 15 bin civarında. Bizdeki vakaların 5'te 1'i yabancı uyruklu.?

Seks işçisine ücretsiz prezervatif

MEHMET Ali Torunoğlu, risk grubundakilere yönelik çalışmalar yaptıklarını da belirtti: ?Risk grubundakiler ve sokakta çalışan seks işçilerine yönelik çeşitli koruyucu tedbirler var. Örneğin biz derneklere ücretsiz prezervatif veriyoruz, onlar da elemanlarını görevlendirerek bunları dağıtılıyor ve dağıtım yaparken de bilgilendiriyorlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber