KESK teşhir edecek

Haber Giriş : 27 Haziran 2005 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin gelecek yıl için yüzde 5 zam önerdiğini belirten KESK Başkanı Tombul, 'Mücadele programı hazırladık. Hükümetin tutumunu teşhir edeceğiz' dedi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümetin, kamu çalışanlarına gelecek yıl için yüzde 5'lik zam öngördüğünü ileri sürerek, "Bu zam oranını kabul etmemizi hiç kimse beklemesin" dedi. Tombul, KESK Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 'hükümetin, özelleştirme uygulamalarında ve kamu sektörünü parçalayıp, etkisizleştirme hedefinde kararlı göründüğünü' ileri sürdü.
Hükümetin, hız kesmeden gündeme getirdiği yasal düzenlemelerle emekçilerin ve halkın geleceğini karartmaya hazırlandığını savunan Tombul, "Ne yazık ki, hükümet kıblesini IMF'ye, sırtını emekçiye dönmüş durumda" dedi. Kamu hizmetlerinin ticarileştirildiğini iddia eden Tombul, Sosyal Sigortalar ve genel sağlık sigortası yasa tasarısının da aynı neoliberal anlayışın ürünü olduğunu öne sürdü. Hükümetin, emeklilik ve sağlık haklarını yük' olarak gördüğünü savunan Tombul, "Esas yük, emekçilerin ve halkın alın terini cebine indirenler" diye konuştu.

Ankara'da eylem yapılacak
Sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası yasa tasarısının geri çekilmesini ve sorunların tarafların katılımıyla çözümlenmesi gerektiğini söyleyen Tombul, Emek Platformu'nun konuyu görüşeceğini, bir mücadele programı hazırladıklarını, düzenlemeleri ve hükümetin tutumunu, işyerlerinde 'teşhir edeceklerini', gelecek ay emekçiler ve özelleştirme mağdurlarıyla Ankara'da eylem planladıklarını açıkladı.

'Faiz dışı fazlanın faturası ücrete'
KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümetin, faiz dışı fazla hedefini tutturabilmek için, kamuda ücretleri düşürmeyi planladığını iddia ederek, şunları söyledi: "Hükümetin IMF'ye sunduğu niyet mektubunda personel giderinin Avrupa ülkelerinden büyük bir pay oluşturduğu iddia ediliyor. Ücret ve aylıklar enflasyon oranında artırılacak deniliyor. Bu da sadece yüzde 5 demek, Bunu kabul etmemizi beklemesinler."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber