Öğretmenler, eğitimde kariyer şansı istiyor

Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim Bir-Sen) Ankara'da düzenlediği 22. Başkanlar Kurulu toplantısından eğitim sistemine yönelik öneri ve uyarılar çıktı.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenin okuldaki moral ve motivasyonunun artırılması için kariyer şansı tanınmasını isteyen Eğitim Bir-Sen yaptığı açıklamada, "Öğretmenin kariyer basamaklarında yükselmesine ilişkin yasal değişiklikler bir an önce yapılmalı ve süreç yeniden başlatılmalıdır." vurgusu yaptı. Bunun öğretmenin gelişimine da katkıda bulunacağını ifade etti.

Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmeden bu yılki 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinin yapılmamasını talep eden Eğitim Bir-Sen, öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerinin kazanılmış hakları çerçevesinde sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Açıklamada Bakan Ömer Dinçer'in üslubu da eleştirildi. Dinçer'in eğitim camiasının motivasyonunu bozduğuna işaret edilerek, "Otoriter, baskıcı ve tehditkâr tavır, vesayetin deşifre edilmesi yönündeki çalışmaları maalesef gölgede bırakmıştır." denildi.

Öte yandan Eğitim Bir-Sen, öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasına, rencide edilmesine ve şiddete maruz kalmasına tepki için sessiz yürüyüş düzenleneceğini duyurdu. 7 Haziran Perşembe günü saat 12.00'de İstiklal Caddesi'ne yapılacak eyleme bütün eğitim çalışanları davet edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber