Darıca yeni eğitim yılı hazırlıklarını sürdürüyor

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde eğitim öğretim yılı planlaması hazırlıkları sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde eğitim öğretim yılı planlaması hazırlıkları sürüyor. Bu kapsamda, AK Parti Kocaeli milletvekili Fikri Işık ve M. Ali Okur, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, ilçedeki eğitim öğretim sistemiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Darıca Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun'dan Darıca'da eğitim sistemiyle ilgili brifing alan vekiller, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına kadar ilçedeki tüm eksikliklerin giderileceğini ifade etti.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, hükümetin özellikle 4+4+4 sistemiyle ilgili nitelikli nesiller yetiştirmeyi amaçladığını ifade etti. Işık, bir ülke için en önemli ihtiyacın nitelikli insan gücü olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"AK Parti hükümeti olarak son yıllarda özellikle ihtiyaç görülen bölgelerde yaptırdığımız dersliklerle sınıf mevcutlarını asgari seviyeye çekerek gençlerimizin en iyi şartlarda eğitim almalarına imkan sağladık. Fiziki yeterliliğin yanı sıra, bilim ve teknoloji araçlarından da en iyi şekilde istifade etmelerine fırsat tanımak şartıyla eğitim alanında önemli icraatlara imza attık. Geldiğimiz süreçte değişen eğitim sistemini bütün bölgelerimizde en iyi şekilde uygulamak adına çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle son yıllarda eğitim alanında büyük mesafe kaydeden Darıca ilçemizde de bu konuda sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyoruz. Belediye Başkanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle istişare ederek yeni dönemde çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim vermek için çaba sarfediyoruz.?

AK Parti Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur ise göreve geldikleri günden itibaren bölgenin gelişmesi adına çalışmalarını aralıksız bir şekilde yürüttüklerini kaydetti.

KARABACAK: TIP FAKÜLTESİ DARICA'YA DEĞER KATACAK

Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da Darıca'daki eğitim sorunlarının çözümü noktasında belediye olarak her zaman ellerinden gelen destek ve katkıyı sunduklarını belirtti. Karabacak, gerek arsa tahsisi, gerek hayırsever vatandaşlarla birebir görüşerek okul yapımına teşvik edilmesi gibi bir çok konuda eğitime desteklerinin olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber