AK Partili İçten: BDP'li belediye halkı su zammıyla boğuyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin suya gizli zam yaptığını belirterek, uygulamayı sert sözlerle eleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Cuma İçten, açıklamasında, iki ay öncesine kadar 20-30 lira arasında seyreden su faturalarının 100 liralara kadar çıktığını savundu. İçten, ?Diyarbakır suyun anavatanı desek doğrudur. Neresini kazarsanız her köşesinden su fışkırır. Böyle bir memlekette ?emekçinin yanındayız' diyenlerin bu yaptığını anlamak mümkün değil. Yüzde yüz ve üzeri zam da ne oluyor? Kaçak kullanım, suçu günahı olmayan halka yansıtılıyor. Bu mudur Kürt halkını savunmak?? dedi.

BDP'li belediyenin, suya gizli zam yapmanın yanı sıra kayıp kaçak bedelini vatandaşa yansıttığını iddia eden İçten, geçmişte 'Türkiye'nin en ucuz suyunu içiyoruz' diyerek propaganda yapan belediyenin bu zammı derhal geri almasını istedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı DİSKİ, zam iddiaları üzerine geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı: ?Suyu barajdan alıyoruz. Bunun da bir maliyeti var. Elektrikle çalışan ana pompa için yılda 10 milyon TL ödüyoruz TEİAŞ'a. Elektriğe yüzde 20 zam yapıldı. Bu zam bizi de etkiledi. Bu durum su maliyetine de yansıdı. Faturalardaki artışın nedeni budur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber