Öğrenciler gıda güvenliğini yazdı, ödülleri kaptı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 40 ilköğretim okulunda gerçekleştirilen Bilinçli Gıda Satın Alma ve Tüketimi konulu seminerlerin ardından düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, gıda üretimi kadar gıdanın bilinçli tüketiminin de öneminin arttığını, gıdanın dalından sofraya kadar her aşamasında yasal denetlemelerden çok bilinçli tüketimi ile son kullanıcı tarafından denetlemeye tabi tutularak ulusal ve uluslararası kalite standartlarında sağlıklı ve kaliteli üretim ve dağıtımın sağlanabileceğini söyledi. Çepni, bunun sağlanması ile sağlıklı bireyler yetiştirilmesi ve sağlık sorunlarının çözümüne katkı sağlanacağını kaydetti.

Düzenlenen seminerlerde 40 okulda 5 bin 600 öğrenciye uzmanlar tarafından gıdanın bilinçli tüketilmesi ile ilgili bilgiler verildiğini aktaran Çepni, gerçekleştirilen projenin öğrenci bilinçlenmesini sağlamaya yönelik birçok kurumun işbirliği ile gerçekleştirilen diğer illere örnek bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da MÜSİAD'ın öncülüğünde gerçekleştirilen bilinçli gıda tüketimi seminerinin öğrencilere kalıcı katkılar sağlayacağını, yarışmaya katılan tüm kompozisyonların birinci olmaya layık olduğunu belirterek katılan tüm öğrencileri tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber