Kılıçdaroğlu: Terör konusunu siyaset malzemesi yapmamaya özen gösteriyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör konusunu siyaset malzemesi yapmamaya özen gösterdiklerini belirterek insan hayatının siyaset malzemesi olamayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör konusunu siyaset malzemesi yapmamaya özen gösterdiklerini belirterek insan hayatının siyaset malzemesi olamayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, terörün nasıl sonlandırılacağına ilişkin parlamentoda uzlaşma komisyonu ve parlamento dışında da kanaat önderlerinden oluşacak komisyon kurulmasını istedi.

TİM Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Kılıçdaroğlu, 12 yıllık kesintili eğitim sisteminin Türkiye'ye nitelikli eleman kazandırmayacağını belirtti. Ekonominin iyi yönetilemediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, terörle mücadeleyi değerlendirdi. Başbakanın duyarlılığına inanmadığını, hükümet programında terörle ilgili bir cümlenin dahi bulunmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, terör konusunu siyaset malzemesi yapmamaya özen gösterdiklerine dikkat çekti.

"İnsan hayatı siyaset malzemesi olmaz." diyen Kılıçdaroğlu, terörün nasıl sonlandırılacağına ilişkin parlamentoda uzlaşma komisyonu ve parlamento dışında da kanaat önderlerinden oluşacak komisyon kurulması gerektiğini söyledi. Terör 30-35 yıldır çözülmüyorsa sorumlusunun siyaset kurumu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunun soruna çözüm bulmaktan kaçtığını kaydetti.

Partilerin bir araya gelerek görüşlerini uygarca paylaşması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bir çözüm yolu üretebiliriz, o çözüm yolunu ürettiğimiz zaman da terör belasını bu ülkenin yakasından alır, çöp sepetine atarız. Türkiye bu demokratik olgunluğa ulaşabilmeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber