Türkiye'nin en büyük biyolojik göleti istihdama ve turizme katkı sağlayacak

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan ve henüz resmi açılışı yapılmadan ziyaretçi akınına uğrayan Türkiye'nin en büyük biyolojik göleti hem istihdama hem de turizme büyük katkı sağlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgenin ilk etapta ağaçsız olduğunu ve dere yatağının bulunduğunu ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ?Burada bir su hareketi yapmak istedik. Bunun için çalışma arkadaşlarımızla istişare ettik. Arkadaşlarımızın çalışmış olduğu proje neticesinde kamu kurumları arasında yapılan en büyük biyolojik göleti yaptık. Bu göletin özelliği herhangi bir arıtmaya ihtiyaç duymuyor. Göletimiz kendi içindeki su birikintisiyle, mikro organizmalarla, planktonlarla kendi kendini temizliyor. Ayrıca bu göletin etrafında yaklaşık 155 ayrı cinste ağaç ve mevsimlik bitki var. Buranın etrafında komple bir yürüyüş bandı oluşturduk. Aynı zamanda bilgi kartlarında bitkilerin özellikleri yer alıyor. Hangi bölgede yetiştikleri ve neye ihtiyaç duydukları üzerinde yazılmış durumda. Burayı bir eğitim merkezi olarak da kullanmak istiyoruz. Çocuklarımızın buraya gelip bu bitkileri yakından incelemesi ve görmesi açısından buranın çocuklarımıza çok faydalı olacağını düşünüyorum.? dedi.

Biyolojik gölet hakkında bilgiler veren Başkan Fadıloğlu, "Gaziantep su yoksunu bir şehir. Özellikle yeşilde de çok fazla bir iddiamız yok. Büyüklerimizin geçmiş zamanda Dülük Ormanı'na diktikleri ağaçlar sayesinde bu mekan elde edilmiş. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan burayı devraldık. Burada öncelikle piknik alanlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımızın daha rahat ve güvenli piknik yapabilmelerini sağlamak adına kendi imkanlarımızla belli bir noktaya getirdik." diye konuştu.

Yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olan göletin hem turizme hem de istihdama katkı sağlayacağını söyleyen Fadıloğlu, "Yapmış olduğumuz bu proje öncelikle hemşerilerimizin hizmetine sunduğumuz bir proje. Ancak böyle bir tesisin yapılmasıyla çevre vilayetlerden gelen misafirlerimizin değişik bir proje görme imkanı sağlaması, dolayısıyla hem turizme hem de istihdama katkı sağlayacaktır. Bu kadar geniş ve büyük bir alanda iş imkanı da haliyle artıyor. Bu da istihdamın artması anlamına geliyor. Geçen hafta itibariyle buraya 20 bin kişinin giriş yaptığını biliyoruz. Burada kötü niyetli insanların barınmaması için tüm tedbirlerimizi aldık. Gölet ve bitkiler için yatırım maliyeti 2 milyon 500 bin TL oldu. Diğer işlemler tamamen belediye imkanlarıyla yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.? şeklinde konuştu.

Fadıloğlu, göletin açılışının 10 Haziran Pazar günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla gerçekleştirileceğini, vatandaşların da bu organizasyona davetli olduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber