Ankara Gönüllüleri Eğitim Derneği açıldı

Ankara Gönüllüleri Eğitim Derneği(AGED) törenle açıldı. Törene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümitköy'de bulunan dernek binasında gerçekleştirilen açılış ve tanıtım toplantısında konuşan Başkan Gökçek, "Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Çok güzel çalışmalara vesile olacaksınız. Şimdiden emeği geçen herkesi tebrik ederim." dedi. AGED'in açılış ve tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç, Başbakan Yardımcı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın eşi Melike Nur Kılıç, Elazığ Milletvekili Sermin Balık, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AGED Genel Başkanı Derya Taşar ile çok sayıda dernek üyesi ve davetli katıldı.

AGED Başkanı Derya Taşar yaptığı açılış konuşmasında, eğitim ve dayanışma konusunda başta kadınlar olmak üzere kamuoyunda farkındalık yaratmayı, bu sayede toplumun eğitim düzeyi ve kalitesini arttırmayı hedeflediklerini belirterek, "Henüz yeni kurduğumuz derneğimiz ile ilk aşamada 200 öğrencimize burs vermeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'e de sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Son açıklamaları konusun da da Başkan Gökçek'in yanında olduğumuzu belirtmek isteriz." dedi.

AGED'in açılış ve tanıtım toplantısında dernek üyelerine hitaben bir konuşma yapan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle kadınlar, yaşlılar, çocuklar, gençler ve engellilere yönelik olarak 164 sosyal ve kültürel projenin bir arada yürütüldüğünü ifade ederek, "Sosyal ve kültürel projelerin en az alt yapı ve üst yapı olarak önemli olduğunu düşünüyoruz. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki dünyanın hiçbir yerinde bizim kadar projeyi bir arada yürüten bir belediye yoktur. Bu sadece Ankara belediyesine ait olan bir şeydir." diye konuştu.

Kadınlara yönelik birçok projenin Büyükşehir belediyesi tarafından uygulandığını bildiren Başkan Gökçek, bunların en öne çıkanlarının ise BELMEK'ler ile 22 ayrı yerde hizmet veren hanım lokalleri olduğunu kaydetti.

Konuşmalarının ardından Başkan Gökçek'e kadınlara, gençlere, ve çocuklara yaptığı katkılardan dolayı AGED Başkanı Derya Taştan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

AGED'in açılış ve tanıtım toplantısında ayrıca, Türkçe Olimpiyatları nedeniyle dünyanın dört bir yanından Başkent'te gelen öğrenciler de katıldı. Malezya, Güney Afrika, Makedonya, Senegal, Moğalistan, Romanya ve Bosna Hersek'ten gelen öğrencilerin güzel Türkçeleriyle söyledikleri şarkılar ve şiirler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber