Hüseyin Çelik: Devletin yapamadığını Türk okulları yapıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı'na katılmak için Türkiye'de bulunan öğrencilerden bir grubu AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şarkı ve şiirler okuyan çocuklar, Çelik'le renkli dakikalar geçirdi. Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Çelik, devletin yapamadığının Türk okulları aracılığıyla yapıldığını söyledi.

Türkçe Olimpiyatları'na katılan çocuklar arasında 12 ülkenin öğrencileri Çelik'i ziyaret etti. Çelik öğrencileri Türkiye'de görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.Türkçe Olimpiyatları'nın Türkiye ile dünya arasındaki bir gönül küprüsü olduğunu belirten Çelik,Türk Okulları'nın da Türkiye'yi dünyaya taşıyan bir işlevinin olduğunu söyledi. Bu okullarda emeği geçen ve okulların açılmasına fikir öncülüğü yapanlara teşekkür eden Çelik, "10 yıldan beri bu ziyafeti bize yaşatıyorlar. Olimpiyatları gözlemledim. Türkçe Olimpiyatları'nı gerçekten sabırsızlıkla bekler hale geldik. Hele hele eğitim öğretim yılının sonuna doğru, bu güzel esinti bizim ülkemizde farklı bir esinti uyandırıyor. O açıdan teşekkür ediyorum."

Türkçe'nin, Türkiye'nin ses bayrağı olduğuna dikkat çeken Çelik, çok büyük bir iş yapıldığını devletin yapamadıklarını Türk okulları aracılığı ile yapıldığını anlattı. "Daha biz yeni yeni Yunus Emre projeleriyle Türkçe'yi dünya ile buluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda millet devletten önde olmuştur. Bu da bir millet organizasyonudur. Devletten başarılı bir organizasyon oluyor. Bu dönemde farklı olan devletin artık bu organizasyonu yapanları takdir etmesidir. Bizim hükümetimizin meseleye bakışı böyle oldu. Ben bu yönde gayretlerin arttırılmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber