Bartın'da yaz Kur'an kursları eğitim semineri

Bartın'ın Ulus İlçe müftülüğü tarafından18 Haziran 2012 tarihinde başlayacak olan yaz Kur'an kursları nedeniyle, yaz kurslarında görev alacak din görevlileri ile Kur'an kursu öğreticilerine yönelik üç günlük eğitim semineri düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Formatör öğreticiler Nurettin Altekin ve Nihat Sevingün'ün rehberliğinde gerçekleştirilen seminerin üçüncü gününde Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç ?Çocuk ve Ergenlerle Etkili İletişim?, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Uzm. Nazif Yılmaz ?Yaz Kurslarında Din Öğretimi Yöntemleri? konularında birer sunum gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmasını yapan İlçe müftüsü Hızır Yağcı, önceki yıllara göre farklı yaş gruplarından daha fazla katılımın olacağı, coşkulu bir yaz Kur'an kursu ortamı beklediklerini ifade etti. Bu nedenle fiziki mekânların, ders materyallerinin şimdiden hazır olduğunu belirten Hızır Yağcı, çocuklarla olan iletişimde dikkat edilmesi gereken bazı hususlara değinerek şöyle dedi: "Öncelikle yaz Kur'an kurslarına devam eden çocuklarımıza kazanımları iyi anlatılmalı, devamları sağlanmalıdır. Fiziki mekânların çocukların ihtiyaçlarına göre olup olmadığı tekrar gözden geçirilmeli, dersler ilgi çekici materyallerle eğlenceli hale getirilmelidir. Özgürlük-sorumluluk, eğlence ve disiplin dengesi iyi ayarlanmalıdır. Eleştiri istisnai olmalı ve şahsiyet değil, olumsuz davranış eleştirilmelidir. Övgü esas olmalı ancak yine şahsiyet değil, davranış övülmelidir. Davranış kazandırmaya ağırlık verilmeli, ahlak eğitimi üzerinde durulmalıdır. Dini bilgi yanında çocuklarımızın dini duygularının gelişmesine de özen gösterilmeli ve bunun için üç ayların manevi ikliminden azami ölçüde istifade edilmesi gerektiğini söyleyerek, görevlilere başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber