Siirt Belediye Başkanı serbest bırakıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 20:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve eski SİSKİ Müdürü Yekta Bilek, bir operasyon kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sadak'a yurt dışına çıkış yasağı getirildi.Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince 17 Ocak'ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında savcılığa ifade vermeye davet edilen Belediye Başkanı Sadak ve Bilek, daha sonra tutuklama talebiyle Siirt Sulh Ceza Mahkemesi'nde sevk edildi.

Nöbetçi mahkemece, Sadak hakkında adli kontrol uygulaması kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Sadak ve Bilek, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sadak, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasetin tüm kademelerinde görev aldığını belirterek, şöyle dedi:

''Belediye başkanlığı yapmama rağmen 1978 yılındaki sermayeye yalnız Siirt'teki bir daireyi kattım. Onu da nasıl, kaç paraya aldığımı en üç kere basınla paylaştım. Bazı iddialar var. Oğlum ihaleye fesat karıştırma suçuyla gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. Bugün beni de aldılar. Çok eften püften şeyler. Sanki biri bizi mahkum etmeye, lekelemeye susamış gibi. Çamuru at, tutmazsa izi kalır. Siirt halkına çağrıda bulunuyorum. Kimseden tek kuruş almışsam gelip açıklamazsa namert olsun.''


GÖZALTINA ALINDI

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve Siirt Su Kanalizasyon İşleri (SİSKİ) Müdürü Yekta Bilek, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alındı. Sadak ve Bilek, savcıya ifade veriyor.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, hakkında devam eden yolsuzluk davası nedeniyle çağırıldığı savcılıkta alınan ifadesinin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.Edinilen bilgiye göre, hakkında yolsuzluk davası olan BDP'li Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, sabah saatlerinde ifadesine başvurulmak üzere savcılığa çağırıldı. İfadesi alınan Sadak'ın tutuklanma istemiyle bir üst mahkemeye sevk edildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber