Ziraat Fakültesi'ndeki buğday hasadı bayram havasında geçti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nin 'Hasat Bayramı' şenlik havasında yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çiftlikte düzenlenen törende konuşan Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Gök, sevgiyle ürettikleri başakları mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başakları topluma kazandırdıklarını belirten Gök, Ziraat Fakülteleri için Araştırma ve Uygulama Çiftlikleri'nin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Çiftliğin 1972'de yaklaşık 10 bin dekarlık alanda oluşturulmaya başlandığını hatırlatan Gök, Çukurova Bölgesi'nin, GAP ve KKTC'de yürütülen tarımsal araştırmalara destek verdiklerini ifade etti.

Bugün yaklaşık 8 bin dekar alanda tarla, bahçe, süt bitkileri, hayvansal üretimin yapıldığı çiftlikte buğdayın ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mustafa Gök, ?Buğday insanoğlu için nimettir, kutsaldır. Buğday tokluktur, varlıktır. Buğday ülkemiz için topraktır, Anadolu'dur. Fakirin ekmeği, iktidarın gücüdür. Buğdaysız tarım, tarımsız iktidar olmaz. Geleceğin iktidarları toprağına, tarımına sahip çıkabilen toplumlar olacaktır.?dedi.

Uluslararası kimlik kazanmış narenciye, zeytin gibi birçok bitkinin gen kaynaklarının bulunduğu üniversite tarım topraklarının korunmasını isteyen Gök, belediyelerin Toprak Koruma Kanunu'nun varlığına rağmen, yasanın eksik yönlerini kullanarak mutlak tarım arazilerinden arsa elde etmesine tepki gösterdi.

Gök, şöyle devam etti: ?Yeni imar düzenlemelerini ?ilana çıkardım, gelip baksaydın, itirazını yapsaydın' gibi kamunun kamuya çelme takma oyunları terk edilmeli. Bunun yerine imar değişikliğinde taraf olan kişi ve kurumların bizatihi yazılı görüşlerine başvurulmalı. Kanuni düzenlemeler yapılmalı. Yasal zorunluluk olmasa da devlet nezaketi gereği buna ihtiyaç vardır.?

Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu ise iki yıldır Adana'da görev yaptığını ve üniversitenin Ziraat Fakültesi Bölümü'nü ihmal edildiği kanaatinde olduğunu belirtti. Terzioğlu, organizasyonda emeği geçen öğretim üyesi ve öğrencilere teşekkür etti. Rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve çiftçilerin katıldığı programda daha sonra buğday hasadı yapıldı. Çiftlikte toplanan meyveler de davetlilere ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber