Dinçer: Bütün çabamız daha iyi bir Türkiye için

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 19:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4 4 4 Kanunu ile birlikte, Çanakkale'de de diğer bütün illerde olduğu gibi eğitim sisteminde daha demokratik, daha esnek bir yapıyla çocukların ilgisine, ihtiyacına ve velilerin beklentisine göre eğitim vermek için hazırlandıklarını belirterek, ?Bütün bu çalışmalarımız ve çabalarımız daha iyi bir Türkiye, daha iyi eğitilmiş insanlar, daha güçlü bir yaşam kalitesi için olacak? dedi.

Dinçer, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin milli eğitim bakımından Türkiye'nin diğer illeriyle kıyaslandığında, oldukça iyi bir noktada bulunduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak Çanakkale'de 271 okulda, yaklaşık 74 bin 120 öğrenciye eğitim hizmeti verdiklerini, 4 bin 482 öğretmenle, 3 bin 524 derslikle eğitim sistemine katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirten Dinçer, ?Bugün yine Çanakkale'miz, Türkiye ortalamasıyla mukayese edildiğinde, eğitim altyapısı ve donanımı itibarıyla Türkiye'mizin diğer illerinden oldukça iyi konumda bulunuyor? dedi.

Çanakkale'nin 3-5 yaş grubundaki okullaşma oranının yüzde 43, 4-5 grubunda yüzde 64,6 olduğunu dile getiren Dinçer, ?Çanakkale, ilköğretimde yüzde 99,8, orta öğretimde ise 93,4 okullaşma oranıyla, Türkiye'deki illerimizin çok önünde bir yerde bulunuyor. Bu ortalamalara bakıldığında Çanakkale, okullaşma itibarıyla ön sıralarda yer alıyor. Ama biz bununla da yetinmiyoruz, önümüzdeki yıldan itibaren bütün okullarda, bütün seviyelerde yüzde yüz okullaşma oranına gelecek tedbirleri alacağız. Özellikle lise çağındaki çocuklarımızın tamamının eğitimine büyük önem vereceğiz? şeklinde konuştu.

Bugün 13 okulun ve 160 dersliğin açılışını gerçekleştirdiklerini, 25 milyon TL'ye yakın da bu dersliklerle ilgili harcama yaptıklarını anlatan Dinçer, bu yatırımların Çanakkale'ye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Çanakkale'de eğitimle ilgili altyapının iyileştirilmesi için tedbirler alacaklarını ifade eden Dinçer, ?SBS ve YGS'de Çanakkale, Türkiye'nin ortalama illeri arasında bulunuyor. Ama bu başarı Çanakkale için yeterli değil. 4 4 4 Kanunu ile birlikte, Çanakkale'de de diğer bütün illerde olduğu gibi eğitim sisteminde daha demokratik, daha esnek bir yapıyla çocuklarımızın ilgisine, ihtiyacına, sizlerin beklentisine göre eğitim vermeye hazırlık yapıyoruz. Bütün bu çalışmalarımız ve çabalarımız daha iyi bir Türkiye, daha iyi eğitilmiş insanlar, daha güçlü bir yaşam kalitesi için olacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber