Dalgıçlar denizi, öğrenciler sahili temizledi

Türkiye'nin en temiz denizlerinden biri olarak kabul edilen Saros Körfezi'nin temiz kalması için kampanya başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enez Limanı'nda dalgıçlar denizi temizlerken, öğrenciler de sahilde çevre temizliği yaptı.

Edirne Valisi Gökhan Sözer'in de katıldığı 'Saros Temiz Kalsın' kampanyasında amacın gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak olduğu vurgulandı.

Vali Sözer, Enez Limanı'nda yaptığı açıklamada, Saros Körfezi'nin Ege Denizi'nin en önemli tabiat ve deniz varlıklarından biri olduğunu söyledi.

Körfezi korumanın ve gelecek nesillere bulunan haliyle devretmenin herkesin görevi olduğunu belirten Sözer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çevreye ve denizdeki hayata sürekli, olumsuz müdahaleler yapılıyor. Çevrenin ve denizdeki hayatın geleceği tehlikeye sokulmaktadır. Çevrenin ve denizin temizliğine dikkat çekmek üzere Enez Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve dalgıçlarımızla önemli bir etkinlik yapıyoruz. Denizi temizlemek önemlidir ama kirletmemek daha önemlidir. Koruma ve kirletmeme bilincini ve Saros'un kıymetini bu tür etkinliklerle kamuoyuna duyurmak zorundayız. Hem denizin içinde hem de çevresinde bir temizlik kampanyası başlattık. Doğayı ve çevreyi koruma bilinci tüm kamuoyunda gelişinceye kadar da bu çabamızı sürdüreceğiz."

Daha sonra dalgıçlar Enez Limanı'nın içinde bulunan çöpleri deniz dışına çıkarırken, öğrenciler de karada temizlik çalışması yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber