Bayburt'ta Damlıca Köyü Cem Evi törenle açıldı

Demirözü ilçesinde Damlıca Köyü Cem Evi törenle açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Damlıca Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Fransa ile Avusturya'da yaşayan köylülerin katkıları ile yapılan cem evi açılışına Bayburt Valisi Hasan İpek, Demirözü Kaymakamı Osman Güven, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Ertuğrul, Beşpınar Belde Belediye Başkanı Hasan Timur ile davetli ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali İpek, Türkiye'nin artık bazı şeyleri yendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ben aleviyim, ben kürdüm, ben lazım demek bir problem değil, sadece zenginliğimiz. Tüm Türkiye olarak biz bunları böyle görüyoruz. Alevisiyle, Sünnisiyle, Lazıyla, Kürtüyle biz Türkiye'yiz. Hep beraber biz Türkiye'yiz. Sizlerin olmadığı bir ülke Türkiye değil veya başkasının olmadığı bir ülke Türkiye değildir. İnşallah ekonomimizin kalkındığı oranda da Türkiye'nin her yerine çok güzel şeyler götürmeyi planlıyor, yapıyoruz."

Bayburt Valisi İpek konuşma sonrası Damlıca Köyü Cem Evi açılış kurdelesini Fransa'nın Metz Bölgesi Phalsbourg Belediye Başkanı Danel Kocher ile beraber kesti.

Vali İpek ve beraberindekiler daha sonra aynı güzergah üzerindeki Otlukbeli köyüne giderek Muhtar Ali Kurt'tan köyün sorunları hakkında bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber