Turuncu-Beyaz aşkı öldürüyordu

Sağlık sorunları olmasına rağmen hastaneye gitmemiş ve final maçında fenalaşmıştı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık sorunları olmasına rağmen, hastaneye gitmek için basketbol sezonunun tamamlanmasını bekleyen Adanaspor Basketbol Kulübü ve 1954 Taraftarlar Derneği başkanı Tevriz Dura, erkekler 3'üncü liginden, 2'nci lige yükselme maçında fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Böbreklerinin çalışmadığı ve vücudunda yüksek miktarda su biriktiği teşhisi konulan baskan Dura, haftanın 3 günü girdiği diyalizden sonra evinde dinlenmek yerine kulüp binasına giderek, turuncu beyazlı renklere olan sevgisininin büyüklüğünü gösteriyor.

1996 yılından bu yana Adanaspor Kulüp Başkan Vekilliği yaptığını, son 3 yıldır da kulüp başkanlığı görevini üstlendiğini belirten Tevriz Dura, "Ben futboldan, tribünlerden buralara geldim. Yaklaşık 25 senedir Adanaspor'un taraftarlar derneği başkanlığını yaptım. Şu anda da 1954 Taraftarlar Derneği başkanlığınının yanı sıra 1954 yılında kurulan Adanaspor'un başkanlığını yapıyorum. Adanaspor Futbol Kulübü anonim şirketidir. Buradan verilen bir branştır. Son 6 yıldır, 5 yılı bölgel lig, 1 yılı ise 2'nci lig olmak üzere Adana'yı erkek basketbolunda temsil ediyoruz" dedi.

Çok büyük sıkıntılar çektiklerini, bunlardan en önemlisinin ise sağlık sorunu olduğunu ifade eden Dura, "Sağ olsun geçtiğimiz yıl efsane başkanımız Şevki Adalı'nın bize sponsor olması ile Türkiye'nin en iyi ödeme yapan, en rahat kulübü haline geldik. Fakat benim ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın fedakarlığı hiç bitmedi. Kimisi aşçı oldu, kimisi malzemeci oldu, kimisi masör oldu. Bu emeklerle, Bursa'da düzenlenen 2'nci lige yükselme maçı için finallere gittik. Çok iyi bir takım kurmuştuk. 2 grubu şampiyon bitirdikten sonra yarı finalleri geçtik. Kayseri ve Diyarbakır takımlarını eleyerek ilk 6'ya kaldık. İlk altıda bir maç kaybettik. Ardından oynadığımız Giresun Belediye'yi yendik. Fakat benim hastalığım çekilecek gibi değildi. Vücudumda yüksek miktarda su birikmişti. O gün maç başladığında çok kötüydüm. Maçın bitmesi ile kendimi kaybettim, yoğun bakıma kaldırıldım. Ve malesef şuan böbreklerimi kaybetmiş durumdayım. Haftada 3 kez diyalize giriyorum. Adanaspor benim bir parçam, herşeyim. Evde dinlenmem gerekiyor ama ben burda dinleniyorum. Akşamları eve gidiyorum. Bu kulübü, bu formayı bu renkleri görmezsem yaşama şansım çok az" diye konuştu.

Diyalizden çıkınca kulüp binasında düzenledikleri bir odaya gelerek burada dinlendiğini sözlerine ekleyen Tevriz Dura, "Burayı, Adanasporu çok seviyorum. Doktorlarım milyonda 1 de olsa 6 hafta içerisinde böbreklerimin tekrar çalışma şansı olduğunu söyledi. Ben dördüncü haftayı doldurdum. Eğer tekrar eski haline dönmezse, Ankara yada Antalya'da böbrek nakli yaptırmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Böbrek rahatsızlığının öncesinde şeker hastalığı da bulunduğunu söyleyen Dura şöyle konuştu: "3-5 basamak merdiveni çıkamıyordum. Nefesim kesiliyordu. Maçın oynandığı gün antrenörümüze de söylemiştim. Ailemde doktora gitmem için baskı yapıyordu. 'Şu sezon bitsin gideceğim' dedim. Kaçtım hep. Ben gidersem doktorlar beni bırakmazlar biliyorum. Takım ortada kalır dedim. Takımdan ayrı kalmamak için, şampiyon olması için maddi manevi büyük emek vardı. Fedakarlık yapmam gerekiyordu. Bunuda az daha canımla ödeyecektim. Allahın iyi kuluyum ki ambulansın olduğu yerde rahatsızlandım. Ya otobüste yakalasaydı ? O zaman kurtulma şansım yoktu. Ama ben bu hastalığı allahın izni ile yeneceğime inanıyorum."

Rahatsızlığının ardından geçmiş olsun dilekleri yağdığını belirten Dura, "Kulüpler, futbolcular arayarak 'başkanım şimdi ne yapacaksın' diye soruyarlar. Ben ölmediğim sürece Adanaspor basketbolda hep var olacak bunu herkes bilsin" şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber