Tatvanlıların 'Denizci Heykeli' 13 yıl sonra yeniden yapılıyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 13 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kaldırılan Tatvan'ın simgesi 'Denizci Heykeli' yeniden yapılıyor. Heykel için Tatvan İşletme Parkı'nda çalışma başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili açıklama yapan kampanya katılımcılarından Ferhan Çelebi, heykelin Tatvan'ın simgesi olduğunu, geçmiş dönemlerdeki bir belediye başkanı tarafından kaldırıldığını, bunu hiçbir Tatvanlının kabullenmediğini belirtti. Çelebi, şunları söyledi: ?Heykel 1950 yılında Cevdet Selvi adında bir heykeltraş tarafından Tatvan'a hiçbir bedel alınmadan kendi imkanlarıyla yapılmış. O günden sonra 1950 yılından 1989 yılına kadar Denizcilik İşletmesi Oteli önünde bulunan çay bahçesinde adeta Tatvan'ın simgesi haline gelmişti. Tatvan'da doğup büyüyen, ancak çeşitli nedenlerden dolayı yaşamlarını ülkemizin çeşitli illerinde idame ettiren hemşehrilerimiz ile ortak bir karar alarak heykelin yeniden yapılması için bir fikir ortaya attık. Bu fikir çok büyük bir yankı uyandırdı. Karar doğrultusunda görüşlerini aldığımız Şiyar Epözdemir, heykeli yapabileceğini söyledi. Yer ve heykelin dikileceği alanı mevcut belediye başkanımız Abdullah Ok da onaylayınca bizlere heykeli 30 Haziran'da dikmek kaldı."

Bir Tatvanlı olarak heykelin yeniden dikilmesinden büyük mutluluk duyacaklarını kaydeden Selvi, "Tatvan halkı olarak Türkiye'de belki de dünyada bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere heykel konusunda her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımız Abdullah Ok'a, kampanyamıza katılan bütün hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm hemşehrilerimizi 30 Haziran'da ilçemizin sembolü olan denizci heykelinin açılışına davet ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber