Adana'da uyuşturucu operasyonu

Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından eş zamanlı Kozan, Ceyhan, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde yapılan operasyonda 3 bin 146 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uzun süre yaptıkları teknik ve fiziki takip sonucunda merkez ilçe Yüreğir ve Sarıçam ile Ceyhan ve Kozan ilçelerine bağlı köylerde Hint keneviri bulunduğunu tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda jandarma hint kenevirlerinin evlerde olduğunu öğrenerek operasyon için düğmeye bastı. Eş zamanlı olarak Kozan'ın Hamam köyünde M.T.'ye ait evin bahçesinde kamışlarla gizlenmiş alanda 694 kök, H.Ü.'ye ait bahçede 895 kök, Bağtepe köyünde G.A.'ya ait ayçiçek tarlasında 350 kök, Ceyhan ilçesine bağlı Çatalhüyük köyünde M.Ç.'ye ait evin bahçesinde 428 kök, Tumlu köyünde S.A.'ya ait evin bahçesinde 85 kök, Sarıçam ilçesi Karaömerli köyünde A.G.'ye ait evde ve arazisinde 102 kök, Gökbuket köyünde Y. K.'ya ait evde ve arazisinde 370 kök, Yüreğir ilçesi Doğankent Beldesinde M.A.'ya ait evde ve arazisinde yapılan aramada 222 kök olmak üzere toplam 3 bin 146 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla ele geçirilen toplam 3 bin 146 kök kenevir, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek imha edildi. Olaylara karıştıkları tespit edilen toplam 8 şüpheli ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana'da 71 kilo esrar ele geçirildi

Adana'da, düzenlenen bir operasyonda, 71 kilo 200 gram esrar ele geçirildi. Adana İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolu Sirkenli Gişeleri'nde M.O.'ya ait bir otomobilde esrar olduğu ihbarını aldı. Otoyolda otomobil durdurularak arama yapılınca 71 kilo 200 gram esrar çuval içerisinde bulundu. Gözaltına alınan M.O., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber