Türkiye şampiyonu Türkoğlu: Ok ile avcılık yapmak maharet ister

Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu (TAF) işbirliği ile düzenlenen Bursa Doğa, Av Fuarı ilginç görüntülere sahne oluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okçulukta Türkiye şampiyonu olan Zafer Türkoğlu, hedef standındaki ok atışları ile ilgi topluyor. Stant önüne koyduğu iki kovanın arkasında ki hedefi vuran usta okçu vatandaşların büyük alkış aldı. Vatandaşların meraklı ve korkulu bakışları arasında iki kovayı arka arkaya koyan Zafer Türkoğlu, kovaların arkasında ki hedefi nişan alarak vurdu. Kurduğu düzenekte iki kova arkasından hedefi vuran usta okçu vatandaşların takdirini kazandı.

Hedefi 12'den vuran usta okçu Zafer Türkoğlu (38), "32 yaşında okçuluğa başladım ve ilk yarışımda Türkiye şampiyonu oldum. Daha sonra bunun dünyanın en eğlenceli hobisi olduğunu anladım ve dostlarımla okçuluk sporu yapıyorum." diye konuştu.

Okçuluğun gelişmesi adına bu fuara katıldıklarını anlatan Türkoğlu, "Bu bizim ata sporumuzu olmasına rağmen birçok insan bilmiyor. Bizim buradaki gayemiz okçuluğu tekrar sevdirip saydırmak. Atalarımızın yüzyıllarca dünya lideri olarak yaptığı ve bu gün Amerika başta olmak üzere birçok ülkenin sahip çıktığı okçuluğu sevdirmek istiyoruz." dedi.

Onok Şirketi olarak okçuluk malzemelerinin genel distribütörlüğünü yaptıklarını anlatan Türkoğlu, şöyle devam etti: "Ok ve yaylar genellikle iki çeşide ayrılıyor, makaralı ve klasik. Çocuklar için ise likörler mevcut. Okçuluk pahalı bir spor olarak bilinmesine rağmen değil. Çok uygun fiyatlara alınabilir. Bir ok av içinde kullanıldığına bir tüfek kadar etkilidir. Özellikle büyük hayvanların hepsini avlayabilirsiniz. Ortalama bir yay 50 liraya dahi yay alınabilir. Okçuluğa her şeyi ile başlamak için 300-400 lira ayırmak yeterlidir. Bununla gayet güzel okçuluk yapabilirsiniz. Bu malzemelerde hiçbir zaman eskimez ve bir üst düzeye geçince bunu ikinci malzeme olarak satabilirsiniz. Okçuluk malzemelerinin içinde yay var, oklar var. Okların konulduğu sadak ve yayın üzerinde nişangah ve denge aletleri var."

OK MALZEMELERİNİN FİYATI 300 EURODAN BAŞLIYOR

Ok malzemelerinin ana özelliklerine göre 300 eurodan başlayıp 2 bin euroya kadar çıktığını anlatan Türkoğlu, "Burada önemli olan okunu özellikleri. 70 pauntluk bir yaydan çıkan bir okun hızı 360 fit/saniye civarında. Bu da bir hayvanı rahatlıkla öldürebilir. Burada bir domuzu bir okla doğru yerinden vurursanız en fazla 5 saniye yaşayıp 50 metre uzağa gidebilir." şeklinde konuştu.

Kendisinin de ok ile avlandığın bilgisini veren Zafer Türkoğlu, şunları kaydetti: "Ben atalarım gibi avlandığını düşünüyorum. Çok adil bir av. Hayvana her hangi bir haksızlık yapmıyorsunuz, gayet zordur eğer başarabilirseniz yapabiliyorsunuz. Burada ben kendimi bir domuz avcısı olarak görüyorum. Burada avladığım domuzlardan birkaç tanesinin dişleri mevcut. Herkese tavsiye ederim ok avcılığını."

Av turizmi kapsamında avlandığını anlatan Zafer Türkoğlu, özellikle Çankırı, Kastamonu ve Antalya'nın favori bölgeleri olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber