Topbaş: Pierre Loti'yi önce tarihçiler konuşsun, sonra değerlendiririz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pierre Loti tepesinin isminin değiştirilmesi yönünde AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in açıklamalarının tarihçiler tarafından ele alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir Topbaş, 'Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli 6. Sergisi'nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in Pierre Loti'nin isminin 1934 yılına kadar ?İdris-i Bitlis-i' olduğunu ve gerekli belgeleri hazırlayarak belediyeye başvuruda bulunacakları yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine Topbaş, açıklamanın ne kadar ilmi ve bilimsel olduğu hakkında henüz bir bilgisi olmadığını belirtti. Topbaş, ?Kardeşim şimdi herkes kendince bir araştırma yapıp ne kadar ilmidir, ne kadar bilimseldir bilmediğimiz bir şeye şu anda ben cevap veremem ki. Herkes kalkıp kendince ne kadar detaylı ne kadar doğur araştırıp araştırmadığını bilmediğimiz bir konuda üzerinde tarihçilerin konuşmadığı bir konuda, çıkıp bir vekilimizin kendi ifadesini bu gün şuanda ne kadar doğru olduğunu bilmediğimiz bir konuda benim burada konuşmam doğru değil ki.? cevabını verdi.

Başkan Topbaş sözlerini şöyle tamamladı: ?Yani iş şimdi, iş kalkıp gelip de buraya kadar mı dayandı? Yani onu anlamak mümkün değil. Bakalım nasıl bir şeydir? Nedir, neden olmuştur? Orada ne vardır? Bunun detaylarını tarihçiler konuşur, tarihçiler konuştuktan sonra bakılır. Burada değiştirilmesi, bu güne kadar gelen bir tarih sürecindeki değerlemeler var. Orada böyle bir gerçekse, bu varsa o zaman bunlar bakılır o zaman değerlendirilir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber