Gaziantep Valisi Ata: Zayıf dersi olan öğrencileri, aileleri üzmesin

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Dr. Nilüfer-Mustafa Özyurt İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen karne dağıtım töreninde aileleri uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karne dağıtım töreni, Şahinbey Dr. Nilüfer-Mustafa Özyurt İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Okulu yaptıran hayırsever Dr. Nilüfer Özyurt'un da bulunduğu törende, okulun halk oyunları ekibi gösterisiyle eğlendirdi. Öğrencilerin şiirler de okuduğu törende konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, 2011-2012 eğitim öğretim döneminin sona erdiğini hatırlatarak, öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, aileleri de uyardı. Ata, ?Bu 8 aylık dönemde, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi yaptıkları çalışmalardan, verdikleri emeklerden dolayı kutluyorum. Takdir ve teşekkür alanları tebrik ediyorum. Karnesinde zayıf olan öğrencilerimiz üzülmesin. Aileleri de onları üzmesin. İnanıyorum ki, yaz döneminde çalışırlar. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde, onlar da başarılı olabilirler. Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine çıkmanın tek yolu eğitime önem vermektir. Eğer biz eğitimle ilgili sorunları çözemezsek, ülkemizde yaşanan diğer sorunları da çözmemiz mümkün değildir." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de eğitimin insan hayatının vazgeçilmez bir olgusu ve en önemli süreçlerinden biri olduğunu kaydetti. Ekrem Serin, "Günümüz dünyasının en uygar toplumları, eğitime çok önem veren, kuşakları en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlara çözüm üreten toplumlardır. Türkiye 75 milyonluk nüfusuyla bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerleyen, önüne çıkan sorunları çözmeye ve günümüzün uygar dünyasında yerini almaya çalışan bir ülkedir. Nüfusumuzun çoğunluğunu da gençlerin ve çocukların oluşturduğu güçlülüğümüzde, eğitim alanında yapılacak çok şey, atılacak çok adım olduğu bir gerçektir. Ancak, toplum sadece okulda sınıfta, kütüphanede ve sadece öğretmenleri vasıtasıyla eğitilemez. Eğitim evde, ailede başlar, okulda gelişir, çeşitlenir ve deyim yerindeyse, beşikten mezara kadar ve hayat boyunca devam eder.?

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu ve Nejat Koçer de öğrencilere hitap ederek eğitimin önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından, okulu başarıyla tamamlayarak dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Vali Ata ve protokol üyeleri daha sonra sınıflara çıkarak, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber